PKC 30 wedstrijden ongeslagen na winst op DVO

07 maart 2016
PKC 30 wedstrijden ongeslagen na winst op DVO

PAPENDRECHT -  In de media gonst het van de geruchten over PKC/SWKGroep. Het zou saai zijn dat PKC alles met overmacht wint en zowel bij de spelers en bij het publiek is de beleving ver te zoeken. Nu denk ik dat er misschien gesproken wordt over de mensen die niet de moeite nemen om naar de hal te komen, maar liever thuis de stream kijken. Eerlijk gezegd zou ik het wel tof vinden als je in de hal ook het commentaar van Jacco zou kunnen horen, want daarvoor kun je inderdaad thuis blijven. Maar als rasechte PKC'er ga je natuurlijk naar de hal. Zo te zien vanmiddag was ik ook niet de enige. Ik zie ook de verbetenheid en de honger naar doelpunten bij de spelers. Hoezo verveling?

Er wordt dan beweerd dat PKC maar een aantal mensen moet afstaan aan andere clubs om het spannender te maken. Tevens wordt dan toegejuicht dat andere clubs met een beurs vol geld spelers willen kopen om er weer bovenop te komen.
Wat er blijkbaar wordt vergeten is dat PKC gewoon al jaren bezig is een groei en een verbetering in te zetten. Is PKC dan de gebeten hond omdat dit is gelukt? Concurrent TOP/Quoratio heeft ook aan de weg getimmerd. Ligt het aan PKC dat er al 30 wedstrijden geen verlies is geleden? Als je sommige berichten leest dan klinkt het bijna verwijtend. PKC dankt het succes aan de spelers, de trainersstaf en natuurlijk de club zelf.
Voor degenen die de spanning missen, de playoffs komen er aan, nog even geduld, daarna de finale. Dat zijn altijd spannende wedstrijden.

Vandaag trad PKC aan tegen DVO/Accountor met twee internationals buiten de lijnen, Suzanne Struik en Lara bleven uit voorzorg aan de kant om hun blessures rust te geven. Suzanne Sijstermans en Carmen de Heer mochten daarom in de basis starten. De wedstrijd begon wat stroef. Het wapen van PKC de aanvallende rebound was even weg en dat resulteerde in veel eenschots aanvallen. DVO mocht de score openen maar PKC nam de voorsprong over nadat de ploeg uit Bennekom een straworp miste, DVO kon qua score bijblijven en liep steeds 1 of 2 puntjes achter. Zo'n tien minuten voor de rust werd een gaatje van vier geslagen en hoewel de marge ook nog wel even iets kleiner werd, liep de thuisploeg toch voor rust ineens uit zodat de ruststand 19-12 werd bereikt. Opvallend was weer een bijzonder doelpunt van Danny die er een meester in is om, tijdens een schijnbaar gewonnen gevecht met de zwaartekracht, de bal feilloos in de korf te schieten.

In de tweede helft mocht Olav het veld betreden voor Johannis.
Nadat PKC uitliep tot 23-14 nam DVO een timeout en zowaar kwam DVO daarna wat dichterbij. Maar ruim op tijd ging de ploeg uit Papendrecht weer meescoren. Het was fijn om te zien dat Daphne Roelofs weer in staat was mee te doen. Zij had in de wedstrijd van de reserves ook al meegedaan en mocht nu de laatste minuten meedoen in de hoofdmacht.
In de laatste minuten ging de bal er ook wat makkelijker in zodat uiteindelijk de eindstand 36-22 werd bereikt.
De laatste aanval was wat verwarrend. Nadat DVO namelijk de 36-22 scoorde werd de bal bliksemsnel uitgenomen door de aanval van PKC waar Laurens vrij stond onder de korf en de bal er ingooide. Echter de vakken waren aan het wisselen, dus Laurens had eigenlijk in de verdediging moeten staan.

De 30e wedstrijd zonder verlies is ook nu een feit.
Topscorer deze middag was Laurens met 9 doelpunten op de voet gevolgd door Richard (8) en Danny (7).
Bij DVO waren Marijn v/d Goorbergh en Bob Gerritsen met ieder 5 doelpunten de meest scorende spelers.

De twee volgende zaterdagen speelt PKC uit tegen achtereenvolgens AW.DTV en LDODK/AH Gorredijk. Op 26 maart zal de eerstvolgende thuiswedstrijd zijn, maar die is dan om 20.00 u 's avonds omdat zoals gebruikelijk de laatste twee ronden van de KL alle wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld. Ook zal op 26 maart de hoofdklassenfinale worden gespeeld in de PKC-Hal om 16 uur 's middags.

Tekst: Peter Besemer
Foto's: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.