Drechtstreek haalt gelijkspel tegen Wieldrecht

29 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek haalt gelijkspel tegen Wieldrecht

PAPENDRECHT / DORDRECHT -  Een week na de ruime overwinning op VVAC behaalde Drechtstreek een punt tegen het als derde geplaatste Wieldrecht, waar oud-Drechtstreek speler en coach John den Dunnen als hoofdcoach optreedt.

In deze inhaalwedstrijd werd de 2-2 eindstand pas enkele minuten voor het eind van de wedstrijd bereikt toen Peter  van de Merwe een goed doorgekopte bal van invaller Joey Hakkesteeg wist te verzilveren. Door deze remise liep Wieldrecht de kans op het behalen van de tweede periodetitel mis en kon De Alblas deze titel incasseren.

Tijdens de eerste helft wist Drechtstreek het zijn Dordtse tegenstander behoorlijk lastig te maken. Het kreeg enkele goede kansen maar het lukte niet om te scoren. Na ruim een half uur spelen kon Luuk van den Berge namens Wieldrecht wel een voorzet intikken en de 0-1 achter doelman Marvin Otte deponeren.

In de tweede helft was het Wieldrecht dat het spel meer naar zich toe trok. Het speelde iets beter dan Drechtstreek  maar het lukte niet om de voorsprong te vergroten. Met nog een kwartier op de klok was het toch Erwin van der Heiden die de stand op gelijke hoogte wist te brengen. Hij verzilverde de hoekschop van Mischa Groeneveld en bracht de stand op 1-1. In de 80ste minuut nam Wieldrecht opnieuw een voorsprong toen Jens van Vugt met een gericht schot de 1-2 in knalde. De mannen van Miguel Munoz weigerden zich echter over te geven en net als in de eerste onderlinge ontmoeting puntloos te eindigen. Het bleef keihard strijden voor een punt en in de 88ste minuut kopte Joey Hakkesteeg de bal voor het doel door naar Peter van de Merwe die de gelijkmaker op zijn naam bracht. Gedurende de laatste paar minuten van de wedstrijd liep de spanning op en liep Wieldrechts routinier Bas Verhoeven als enige van de dag een gele kaart op maar er werd niet meer gescoord. Conclusie van velen was dat de 2-2 uitslag een terechte uitslag was.

Met het behalen van die ene punt handhaafde Drechtstreek zich op de zevende positie van de ranglijst. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Groot-Ammers op het programma. Aanvang van die wedstrijd is 15:00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.