PKC wint topper tegen TOP

28 februari 2016
PKC wint topper tegen TOP

PAPENDRECHT -  Door velen werd de wedstrijd TOP/Quoratio - PKC/SWKGroep gezien als voorloper op de zaalfinale, 16 april aanstaande. Je ziet vaak dat zo'n wedstrijd tussen twee toppers niet alleen bol staat van de spanning maar vooral dat het een strategische pot wordt vol met tactische foefjes en onaantrekkelijk voor het publiek.

Dat was op zaterdag 27 februari 2016 zeker niet het geval. De eerste helft ging gelijk op waar PKC meestal de voorsprong nam en TOP daarna weer langszij kwam. Twee keer kwam TOP op voorsprong, de laatste keer vlak voor rust, waardoor TOP halverwege leidde met één punt verschil, 15-14.

De wedstrijd kon toen nog alle kanten op. Bij PKC was Danny de topscorer en het was al te zien dat het met name van de heren moest komen.

Vlak na de hervatting maakte Danny de gelijkmaker en het publiek maakte zich op voor een interessant vervolg van de wedstrijd. Nu was het TOP wat steeds de voorsprong nam, maar PKC kon steeds weer langszij komen.
Het was vooral de vraag wie het meest kon schieten want de schotpercentages lagen niet ver uiteen. De kracht van PKC ligt onder andere in de aanvallende rebounds en het was te zien dat TOP er alles aan deed om dat te verstoren, wat regelmatig met succes gebeurde.

Na de 21-21 stand op het scorebord, stond Richard op en maakte twee afstandschoten achter elkaar. Het leek erop dat het strakke verdedigen, wat TOP tot dan toe had gedaan, iets werd losgelaten. Laurens was vervolgens ook tweemaal succesvol via een strafworp en een afstandschot waarna Mabel vervolgens het verschil op vijf bracht.

Die klap kwam TOP niet meer te boven en PKC kon de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Jimin de Vries werd nog ingebracht in de hoop dat hij de spanning kon terugbrengen maar Laurens en Richard maakten met ieder twee doelpunten een einde aan die illusie. Uiteindelijk werd de stand 23-30 welk verschil wel een beetje onrecht deed aan de wedstrijd. TOP gaf meer weerstand dan de wedstrijd in Papendrecht eerder dit seizoen die al na de eerste 10 minuten beslist was. Einduitslag 23-30.

Uiteindelijk was het wel opvallend dat drie heren bij PKC het verschil maakten (Laurens 9, Richard 9, Danny 8). De dames van PKC werden uitstekend aan banden gelegd en scoorden slechts 4 doelpunten waarbij vooral opviel dat Suzanne op nul werd gehouden en dat gebeurt zelden. Verdedigend zat het wel goed want ook Rianne en Celeste met resp 2 en 3 doelpunten konden niet echt overtuigen.
PKC nadert de 30 ongeslagen wedstrijden reeks en lijkt de slag om de bovenste plaats hiermee gewonnen te hebben.
Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat Blauw-Wit (A), dat ook 2 punten binnensleepte, ontlopen wordt in de play-offs. Wie de nummer vier wordt zal nog even spannend blijven.

Tekst: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.