Geo informatie Papendrecht digitaal ontsloten

24 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Geo informatie Papendrecht digitaal ontsloten

PAPENDRECHT - Papendrecht staat sinds 24 januari 2016 letterlijk op de kaart. Ter gelegenheid van de succesvolle aansluiting op de Landelijke Voorziening Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) kreeg de gemeente een taart met oorkonde overhandigd van de rijksoverheid.

Wat houdt BGT in? Deze basisregistratie wordt dit jaar de nieuwe topografische landelijke kaart van Nederland. Via de website www.pdok.nl kunnen belangstellenden allerlei geo-informatie over Papendrecht bekijken. De BGT is daar een onderdeel van. De informatie is volledig openbaar, dus gratis toegankelijk voor inwoners, bedrijven, onderwijs en andere instellingen.

Papendrecht in de kopgroep
Wethouder Koppenol is verheugd met de ontsluiting van deze schat aan waardevolle en actuele data. 'De kwaliteit van gegevens staat bij de gemeente Papendrecht hoog in het vaandel. Onze eigen medewerkers werken al jaren aan het verzamelen van data als input voor de digitale kaarten. Als gemeente maken we daar optimaal gebruik van voor onder meer het beheer van de openbare ruimte. Als 58ste van de ruim 400 zogenoemde bronhouders in Nederland die aangesloten zijn op de BGT, behoort Papendrecht tot de kopgroep van Nederland.'

Smart Data
Projectleider Ruud van Wijngaarden vult aan: 'Het complete wegbeheer, groenbeheer en de rioleringen zitten nu al in de basiskaart. Door koppeling van de BGT met het gemeentelijk beheersysteem voor de openbare ruimte is een belangrijke stap gezet richting "Smart Data City Papendrecht". We kunnen relevante verbanden leggen, analyses uitvoeren, beleid maken en mogelijk zelfs anticiperen op toekomstige situaties. Het komende jaar kijken we naar uitbreiding van de mogelijkheden zoals bij de planning van ruimtelijke ontwikkelingen. We kunnen de BGT ook gaan koppelen aan andere objectregistraties waardoor we steeds meer slimme analyses kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de groenvoorzieningen in de openbare ruimte, het uitstippelen van een evacuatieroute, het in kaart brengen van leegstand of van speelvoorzieningen. De informatie is actueel en van hoge kwaliteit, dus uitermate betrouwbaar.'

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met de gemeente en vraag naar Ruud van Wijngaarden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.