PKC wint ook simpel van DOS'46

21 februari 2016
PKC wint ook simpel van DOS'46

PAPENDRECHT -  Als DOS'46 enige illusie had op een stunt in Papendrecht, dan werd op zaterdag 20 februari die al snel de grond in geboord. Net als tegen Dalto scoorde PKC zeven doelpunten voordat de ploeg uit Nijeveen de bal voor de eerste keer door de korf boorde. Na tien minuten stond de stand 10-1 op het scorebord en verlieten de eerste mensen de hal.

Nee natuurlijk niet! Het publiek bleef en genoot. Er zijn mensen die beweren dat de wedstrijden PKC saai zijn en dat vooral de spelers er eigenlijk niets aan vinden. Nou, het tegendeel werd vanmiddag bewezen. Loepzuivere afstandschoten, de alom tegenwoordige luchtbrigade van de ploeg uit Papendrecht. Hogeschoolkorfbal?

Je zag elke speler genieten als er weer een mooie actie tot doelpunt werd bekroond. De 21 doelpunten werden deze keer bij de rust niet behaald maar na rust ging het scoren gewoon verder. Uiteindelijk scoorde PKC zowel in de 1e als in de 2e helft 19 doelpunten. Daarmee werd de 40 ook deze keer niet gehaald. Wel de playoffs; die zijn nu, vijf wedstrijden voor het einde, al zeker. Grappig detail is wel dat beide vakken 19 doelpunten maakten, dus de doelpunten werden niet alleen netjes over de twee helften verdeeld maar ook over beide vakken. Hierbij waren Laurens (11) en Richard (9) grootaandeelhouders. DOS'46 haalde de 20 net niet en miste ook twee strafworpen.

Eindstand 38-19.

Weer een streepje er bij voor het aantal ongeslagen wedstrijden van PKC. Wanneer je bij een bookmaker gaat gokken dat de finale op 16 april zal gaan tussen PKC en TOP, zul je weinig winst behalen vrees ik.
Echter wie uiteindelijk de nummer 1 wordt na 18 wedstrijden zal hoogstwaarschijnlijk volgende week worden bepaald wanneer de clash tussen de giganten zal plaatsvinden in Sassenheim. Zal de ongeslagen reeks van de Papendrechters door TOP gestopt worden?

Tekst: Peter Besemer
Foto's: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.