Aanmelden voor 100-100-100 kan nog tot 15 maart

19 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Aanmelden voor 100-100-100 kan nog tot 15 maart

PAPENDRECHT -  Hoeveel mensen in Papendrecht willen de afvaluitdaging aan? Voor 100-100-100, het project waarin 100 mensen, gedurende 100 dagen, 100% van hun afval scheiden, hebben zich in Papendrecht binnen twee weken tijd al heel wat deelnemers aangemeld. Maar er kunnen nog veel meer mensen bij! Wie ook wil ervaren  hoe makkelijk afval scheiden is, en hoe je afval kunt voorkomen, meldt zich nu aan.

Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken of recyclen. Van materialen zoals plastic, papier en gft maken we nieuwe producten. Maar dat kan alleen als we ons afval thuis scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen. In 100-100-100 ervaren de deelnemers hóe.

Deelnemers krijgen toegang tot een speciale website. ‘Zie het maar als een groep op Facebook,’ stelt Annemiek Meijer, woordvoerder van het campagneteam. ‘Het is vooral een leuke manier om bezig te zijn met het scheiden van afval. Je krijgt tips van andere deelnemers en het wordt echt de sport om zo min mogelijk restafval over te houden.  Ikzelf doe mee voor een betere wereld, voor mijn kinderen en hun kinderen.’

Lukt het om in alle gemeenten met minstens 100 huishoudens, 100 dagen, 100% afval te scheiden en veel minder restafval over te houden? De zoektocht naar deelnemers wordt onverminderd voortgezet, zodat op 1 april (tot 9 juli 2016) zo’n 3000 mensen tegelijkertijd de uitdaging aangaan. Iedereen kan meedoen. Van jong tot oud. Van single tot samenwonend. Met of zonder kinderen.

Aanmelden kan nog tot 15 maart, op www.100-100-100.nu.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.