Marit Binnendijk en Wim Bendeler blij met nieuw bedrijfspand voor Maroza

18 februari 2016
Marit Binnendijk en Wim Bendeler blij met nieuw bedrijfspand voor Maroza

PAPENDRECHT - De Papendrechters Marit Binnendijk en Wim Bendeler timmeren flink aan de weg met hun onderneming Maroza Gedenktekens.  Afgelopen week zijn ze verhuisd van een bedrijfsunit aan de Prisma naar een fraai pand op een zichtlocatie aan de Parabool in Sliedrecht.

Eigenaresse Marit Binnendijk: ,,Onze nieuwe toonzaal heeft een vloeroppervlak van 90 vierkante meter. Mijn man Wim heeft voor het bewerken van de gedenktekens de beschikking over een veel ruimere werkplaats. Met de uitbreiding spelen wij tevens in op het groeiend aantal nabestaanden dat kiest voor een gedenkteken van Maroza.”

,,Dit werk betekent voor mij veel meer dan het verkopen van stenen”, vertelt Marit. ,,Ik vind het mooi dat ik, in een periode waarin zij het niet gemakkelijk hebben, iets voor nabestaanden kan betekenen. Het is heel bijzonder om soms zomaar een inkijkje te krijgen in het leven van mensen.” Marit en Wim hebben de kennis en expertise in huis om binnen een gesteld budget een passend gedenkteken te ontwerpen. ,,Op het gebied van materialen en vormen is er heel veel mogelijk”, vertellen zij. ,,Een monument symboliseert de wijze waarop de overledene in het leven heeft gestaan. Om die reden is het heel belangrijk om goed naar de nabestaanden te luisteren.”

Warmte en gevoel
,,Het is mooi om samen in het bedrijf werkzaam te zijn”, vindt het echtpaar, dat heeft gekozen voor een duidelijke taakverdeling. Marit richt zich met veel warmte en gevoel op het contact met de nabestaanden. Wim houdt zich bezig met het technische aspect van het werk. Hij geeft uitvoering aan het hele traject, van werktekening tot plaatsing van het monument.

Marit vertelt verder: ,,Het is mogelijk om geheel vrijblijvend een bezoek aan te toonzaal te brengen. Is er voorkeur voor een bepaald tijdstip dan adviseren Marit en Wim om even een afspraak te maken zodat ze alle tijd vrij kunnen maken.
Wij zijn zowel overdag als ’s avonds beschikbaar voor het verstrekken van informatie. Het is tevens mogelijk om na afspraak in de avonduren een bezoek aan de toonzaal te brengen. Desgewenst komen wij bij de mensen thuis. Wij kunnen dan aan de hand van voorbeelden laten zien wat er mogelijk is.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.