Kinderdagverblijf Benjamin legt eigen sociale moestuin aan tijdens NLDoet

23 maart 2015
Kinderdagverblijf Benjamin legt eigen sociale moestuin aan tijdens NLDoet

PAPENDRECHT - Op zaterdag 21 maart werd de jaarlijkse vrijwilligersdag NL-Doet georganiseerd. Op de Markt stond een grote tent waarin maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties zichzelf presenteerden. In de tent vonden de gehele dag ook allerlei optredens plaats.

Honderden jonge en volwassen vrijwilligers staken vandaag belangeloos de handen uit de mouwen om diverse klussen op te knappen.

Een gezond project is gestart bij Wasko Kinderopvang locatie Benjamin aan de Staringlaan. Daar is door vrijwilligers een begin gemaakt met de aanleg van een eigen moestuin. Dit is gedaan om kinderen bewuster te maken van voeding en gezond eten.

Met een moestuin kunnen de kinderen zien waar groenten en fruit vandaan komen. En de kinderen leren ook hoe zij hier zelf hun steentje aan kunnen bijdragen.

Alle ontwikkelingsgebieden kunnen aan bod komen in de moestuin. De grove en fijne motoriek (bv scheppen, zaadjes in een gaatje stoppen), de sociaal
emotionele (bv samen water geven) creativiteit (bv tuin versieren)en taal en denken door het erover te hebben met elkaar. Benjamin krijgt bij de uitvoering van dit project hulp en advies van Leo Quist van de Sociale moestuin Papendrecht.

Foto's: Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.