Drie Pascal spelers winnen Kemper RSB Grand Prix jeugdschaaktoernooi

15 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Drie Pascal spelers winnen Kemper RSB Grand Prix jeugdschaaktoernooi

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Zaterdagmiddag 13 februari organiseerde PASCAL het vijfde RSB Grand Prix toernooi van 2015/2016: het Kemper jeugdschaaktoernooi. Van de 85 schakers die zich hadden opgegeven moesten er zich kort voor aanvang van het toernooi 4 ziek af melden. Daarnaast kwamen er 5 niet opdagen, waardoor er rond 13:00 uur 76 deelnemers in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam aanwezig waren om de strijd op de 64 velden aan te gaan.

De organisatie had even tijd nodig om de indeling te wijzigen en het aantal groepen terug te brengen van 11 naar 10 groepen, maar tegen 13:30 uur konden de groepen 1 tot en met 6 dan toch beginnen.

Sponsor Louis Kemper opende het toernooi door met d2-d4 de eerste zet aan het bord van Muhammad Saad Zubair en Lucas Zuurmond te verrichten. En nadat een technische probleem met het excelbestand was opgelost, volgde korte tijd later ook het startschot voor de groepen 7 tot en met 10.

Cedric Kerkmeester van schaakclub Klim-op wint de eerste groep. Ook de tweede groep is een prooi voor de Klim-op speler Hein Schouwenaars. De derde groep wordt gewonnen door Mariëtte Pols, ook al afkomstig uit Krimpen aan de IJssel.

De vierde groep wordt gewonnen door Joaquin Aarts van de schaakclub Ivoren Toren uit Rotterdam. De vijfde groep wordt gewonnen door de sterk spelende Yisha Chen. Cornelis Pols wint groep 6. Robert Katsarov uit Delft is eerste in groep 7. De laatste 3 groepen worden gewonnen door PASCAL spelers, allemaal afkomstig uit Papendrecht, Julian Rietveld wint groep 8, Jona Verwoert wint groep 9 en Thijmen Venema wint groep 10 

Foto: De prijswinnaars van groep10

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.