Onafhankelijk Papendrecht en Actiecomite maken zich zorgen over het milieubeleid

12 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Onafhankelijk Papendrecht en Actiecomite maken zich zorgen over het milieubeleid

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Van de politieke partij Onafhankelijk Papendrecht en het Actiecomité voor een schoner milieu in Alblasserdam én Papendrecht ontvingen we het volgende persbericht:

"Onafhankelijk Papendrecht is - hand in hand met het Actiecomité voor een schoner milieu in Alblasserdam én Papendrecht als ook bovenlokaal binnen de Drechtsteden - een warm voorstander én pleitbezorger van een veel beter, duurzamer (en uiteindelijk gezonder) milieubeleid. Onafhankelijk Papendrecht wil de voor de volksgezondheid schadelijke stoffen emissies van onder andere (ultra-) fijnstof en stikstof drastisch terugdringen. Daarvoor is het onder andere nodig dat op de ringwegen rond Dordrecht (A15, A16, N3) de snelheid dichtbij de bebouwde (woon-) omgeving op maximaal 80 kilometer per uur wordt gesteld. Ook kan geluidshinder op die manier tegelijkertijd substantieel worden teruggedrongen.

Bedrijven dienen scherper en regelmatiger te worden gecontroleerd door de bevoegde instanties. De hele keten van beleidsvorming tot uitvoering en handhaving vertoont nog steeds nalatigheden. Normen zijn te hoog zodat de gezondheid van de bevolking onnodig schade oploopt. Onafhankelijk onderzoek leidt tot het inzicht dat een schoner milieu bereikt wordt als de normen scherp genoeg zijn om uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen en dat daarbij tevens de handhaving op orde is.

De politiek dient er op toe te zien dat een beter milieubeleid ook daadwerkelijk tot stand komt. De onverschilligheid ten opzichte van het lauwe milieubeleid dat thans de norm is dienen wij te verlaten, want ons milieu wordt zwaar belast. Wij willen dit gebied schoner maken en zo ook voor onze kinderen en kleinkinderen een leefbare omgeving nalaten. Dat is haalbaar, maar dan moeten we wel nu in actie komen en niet meer alleen lippendienst bewijzen maar daadwerkelijk minder onverschillig worden en ervoor zorgen dat we van nu af aan constructief samen gaan werken aan een schonere, stillere, meer duurzame omgeving met minder geluidsoverlast en overlast van schadelijke stoffen die dagelijks in ons milieu worden uitgestoten en die wij inademen."

Tot zover Onafhankelijk Papendrecht en het Actiecomité voor een schoner milieu in Alblasserdam én Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.