Bewoners verpleeghuis De Wieken zwemmen wekelijks

04 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Bewoners verpleeghuis De Wieken zwemmen wekelijks

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - De bewoners van verpleeghuis De Wieken in Papendrecht gaan iedere week op maandagochtend zwemmen in de Merwebolder in Sliedrecht. In de loop der jaren is dit een vaste activiteit geworden voor de bewoners en hier halen zij veel voldoening uit.

Meestal gaan vier bewoners mee naar het zwembad. Of een bewoner mee kan hangt af van de mobiliteit van een bewoner. ‘Er gaat altijd een medewerker en een vrijwilliger mee en soms zelfs familieleden,’ zegt Nadja Krijgsman, activiteitenbegeleider in verpleeghuis De Wieken. ‘Bewoners vinden het super in het water. Sommige bewoners fleuren helemaal op en zijn trots dat ze kunnen zwemmen. Je moet het zwemmen zien als poedelen, heen en weer lopen, met de bal overgooien en een beetje baantjes trekken. Na afloop drinken we altijd nog een kopje koffie in het restaurant van de Merwedebolder. Het is dus een heerlijk uitje.’

Ontstaan
Heel wat jaren geleden was er een bewoner bij verpleeghuis De Wieken die graag zwom. Er  werd toen georganiseerd dat hij iedere week een keer kon gaan zwemmen. Vervolgens gaven andere bewoners ook aan dit graag te willen. Doordat het een grotere groep bewoners werd die wilde zwemmen zijn ze bij zwembad Merwebolder in Sliedrecht terecht gekomen. Dit zwembad is aangepast en extra verwarmd. Minder valide bewoners en ook bewoners in een rolstoel kunnen via een loopplank het water in.

Vrijwilligers
Iedere week gaat een vrijwilliger mee naar het zwembad. ‘We zijn op zoek naar nog meer enthousiaste vrijwilligers die graag met de bewoners willen gaan zwemmen,’ zegt Nadja. Voor meer informatie over vrijwilliger worden, verpleeghuis De Wieken en de zorg en diensten van Rivas, kijk op www.rivas.nl of neem contact op met Rivas Zorglijn 0900-8440.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.