Bewoners 't Eiland starten initiatief voor speelplek in Beatrixpark

03 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Bewoners 't Eiland starten initiatief voor speelplek in Beatrixpark

PAPENDRECHT - Onder leiding van Renate Kooijman zijn diverse bewoners van 't Eiland een initiatief gestart om een speelplekje te creëren in het Beatrixplantsoen. Donderdag 28 januari boden 22 kinderen hun wens in de vorm van een moodboard aan wethouder Joke Reuwer, die speelruimtebeleid in haar portefeuille heeft.

De kinderen van 't Eiland willen graag een speelplekje in het Beatrixplantsoen. Renate heeft samen met haar buurvrouw Alinde Verhagen deze wens opgepakt en de kinderen uit de buurt gevraagd een tekening te maken met daarop hun favoriete speeltoestel. Vervolgens heeft zij daar een prachtige collage van gemaakt die nu dus is overhandigd aan wethouder Reuwer.

Momenteel is het Beatrixpark een uitrenplek voor honden. Honden mogen er dus los lopen, poep opruimen mág, maar moet niet. De bewoners van 't Eiland zijn blij dat de reconstructie op een enkele steen na gereed is. Alleen staat het parkje er nu wat troosteloos bij. Het nodigt niet uit om er activiteiten te doen, daarvoor moet er eerst grondig opgeruimd worden. In het park kunnen kinderen nu niet spelen omdat er zoveel hondenpoep ligt. Dat is jammer voor de kinderen, want het is een leuk beschut parkje om te spelen of bijvoorbeeld te picknicken.

Renate Kooijman neemt, samen met haar buurvrouw, het initiatief om alle bewoners in de buurt te vragen mee te denken over een andere inrichting van het Beatrixpark. Zij start met een enquête onder bewoners van het Eiland en het Westeind en is heel benieuwd wat daar voor leuke ideeën bij zijn voor een mooi gebied waar kinderen kunnen spelen en ook mensen met hun hond kunnen wandelen. Vervolgens kijkt zij, samen met de gemeente, welke ideeën realistisch en uitvoerbaar zijn.

De gemeente heeft ingepland om nog dit voorjaar de verouderde beplanting  langs de Beatrixstraat en Eilandstraat te vervangen door fris nieuw groen.

De gemeente juicht dit soort initiatieven vanuit de samenleving van harte toe. Heeft u ook een goed idee of initiatief voor uw buurt of wijk en wilt u zich ook inzetten om dat te realiseren? Mail naar bewonersinitiatieven@papendrecht.nl en de gemeente bespreekt het graag met u.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.