Reanimatietraining Opel-Centrale groot succes

19 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Reanimatietraining Opel-Centrale groot succes

PAPENDRECHT - Wekelijks krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis en jaarlijks krijgen 250 mensen een hartstilstand op het sportveld.

Reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Opel, Feyenoord en de Hartstichting zijn vorige jaar een samenwerking gestart met als doel: bij een hartstilstand overal in Nederland binnen 6 minuten de juiste hulp bieden. Hiervoor zijn 200.000 vrijwilligers nodig.

In dit kader heeft de Opel Centrale bestuursleden en leden van VV Papendrecht en VV Drechtstreek de kans gegeven een reanimatietraining te volgen. Op maandag 18 januari kwam iedereen samen in de showroom in Papendrecht om de training te volgen. Alle deelnemers slaagden glansrijk.

Met het certificaat op zak kunnen de deelnemers zich direct inschrijven in het reanimatieoproepsysteem. Mensen die geregistreerd staan in dit systeem ontvangen een sms-bericht waarin zij worden opgeroepen hulp te verlenen wanneer iemand in hun buurt een hartstilstand krijgt.

Foto: Mark van Deelen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.