Samen één gebed voor de wereld

18 augustus 2014

PAPENDRECHT - Gebedsbijeenkomst van en voor alle christenen in Papendrecht op donderdag 21 augustus

Christenen uit verschillende kerken en gemeenschappen in Papendrecht willen  samen  een reactie geven op de niet aflatende stroom van berichten over vervolging, haat en geweld. Nog nooit zijn zoveel mensen tegelijkertijd op de vlucht geweest. Slachtoffers zijn niet meer te tellen en het aantal conflicten lijkt alleen maar toe te nemen. Het nieuws maakt soms bijna moedeloos of zelfs onverschillig.

Om te laten zien dat het wereldleed nooit ver weg is, maar ons dichtbij raakt, wordt er donderdag 21 augustus een gebedsbijeenkomst georganiseerd.
Samen bidden en samen stil zijn als krachtig signaal tegen onrecht, geweld en vervolging.

De berichten uit Irak, Syrië, Oekraïne; brandhaarden in Afrika, het Midden Oosten; beelden van stervende vluchtelingen en uitgebrande gebedshuizen; Iedereen wordt geraakt door de omvang van het geweld, de haat en het onrecht in de wereld. Het gevoel dat we vanuit onze eigen veilige omgeving zo weinig kunnen doen, maakt veel mensen erg onrustig.

Wat wel kan is het tonen van medeleven en inhoud geven aan het gevoel van verbondenheid. De initiatiefnemers van de gebedsbijeenkomst hebben dat als uitgangspunt genomen voor deze bijeenkomst.

“Niet vanuit één kerk, maar samen willen we bidden. Ondanks de verschillen tussen de kerken en gemeenschappen hebben christenen wel een gezamenlijke opdracht: bidden voor de wereld, bidden voor vervolgden en slachtoffers, maar ook voor de vervolgers en daders”.

De bijeenkomst is sober en er is veel ruimte voor stil gebed. Iedereen kan zo met eigen woorden of juist zonder woorden, invulling geven aan de mengeling van gevoelens van onmacht en verbondenheid. Er is vooral gezocht naar elementen die verbinden. Er klinken woorden van troost en bemoediging uit de Bijbel. En er wordt gedankt voor al het goede dat er wél gebeurd, zoals de hulpverlening!

Het Overleg Kerken Papendrecht ondersteunt deze bijeenkomst. Voorzitter Jaap van de Ruit zal als teken verbondenheid van de kerken de samenkomst openen.  Organist en Papendrechter André de Jager zal tijdens de bijeenkomst  zijn gevoelens uitdrukken in muziek. Hij zorgt tevens voor de muzikale omlijsting en begeleidt de samenzang.

De initiatiefnemers zijn blij met alle hulp en ondersteuning. “Alle betrokkenen werken geheel belangeloos mee. De bijeenkomst is zeker niet alleen gericht op één doelgroep. Ook mensen die twijfelen aan het of aan hun geloof zijn welkom. We zijn allemaal samen op zoek naar de antwoorden op het leed dat zoveel groter is dan we zelf kunnen bevatten. Misschien is op dit moment samen bidden tot God en samen stil zijn met elkaar het enige antwoord, dat we als mensen te bieden hebben ”

De bijeenkomst vindt plaats in de Bethlehemkerk (Van der Palmstraat 1), inloop vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur.  De bijeenkomst zal een kleine drie kwartier duren. Na afloop is er, voor wie dat wil, gelegenheid om in gesprek te gaan. De toegang is gratis!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.