Bidden voor onderdrukte christenen tijdens de Nacht van Gebed

21 mei 2013
Bidden voor onderdrukte christenen tijdens de Nacht van Gebed

PAPENDRECHT - Voor ruim 100 miljoen mensen is vervolging realiteit van elke dag. Zo is de Arabische lente verworden tot een Arabische winter. Euforie heeft hier plaatsgemaakt voor onzekerheid en de christenen hebben het zwaar te verduren.

Jaap Iedema één van de organisatoren van de  Nacht van Gebed Papendrecht.
Hij vraagt zich af:”Hoe kan het zijn dat vele vervolgde christenen blijven vertrouwen op Jezus Christus, ondanks vervolging en tegenslag?
In de nacht van 24 op 25 mei willen we tijd vrij maken om te bidden voor geloofsgenoten wereldwijd die geen geloofsvrijheid hebben.
We willen deze avond samen optrekken in geloof en gebed. Dan vallen kerkmuren weg en bindt het geloof samen met het doel onze vervolgde broeders en zusters te bemoedigen en hen bij God te brengen.
Samen één nacht bidden, één nacht apart zetten voor vervolgde kerk, dat is de essentie van de Nacht van Gebed. Voor de één een uitdaging, voor de ander een offer, voor weer een ander een goede gewoonte, maar wel een noodzaak om God te blijven zoeken. In liefde en bewogenheid voor onze broeders en zusters die onze gebeden zo nodig hebben.
Dit jaar wordt de “Nacht van Gebed” voor de zesde keer ook in Papendrecht georganiseerd. De locatie is in de Grote Kerk, Kerkbuurt 80 (zaal benedendijks) en vanaf 21.45 uur bent u van harte welkom”.

De nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Christenen in deze landen hebben vaak geen toegang tot bijbels, kunnen hun baan kwijt raken, gevangen worden genomen, gemarteld en zelfs worden gedood. Praten over hun hoop die ze uit de bijbel halen kan al een reden zijn om gevangen genomen te worden.
Open Doors startte in 1989 met dit project. De “Nacht” wordt gehouden op ruim vierhonderd locaties in Nederland en België en is altijd het eerste weekend na Pinksteren. De Nacht begint om 22.00 uur en is opgedeeld in vier blokken van twee uur. Per blok worden drie filmfragmenten getoond met informatie over een bepaald gebied of onderwerp. Na ieder filmfragment wordt er in groepjes met elkaar gebeden. Ook is er een gelegenheid om kaarten te schrijven welke door Open Doors verstuurd zullen worden.

Juist ‘s nachts
Waarom wordt er ’s nachts gebeden?
Jaap Iedema:”Juist ’s nachts hebben veel vervolgde christenen het moeilijk, dan slaat de twijfel toe. Bovendien zien we in de bijbel dat veel christenen ’s nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts voor hem en kwam hij vrij.
Door de getuigenissen en de beelden op de filmfragmenten voel je iets van het lijden dat deze christenen doormaken. Het kost ons een nacht maar het verrijkt ook je eigen leven. Wij horen van al de onrust die er is in deze wereld is. Toenemende vervolging in China en Iran, de verslechterde situatie in onder andere Egypte en de rest van het Midden Oosten. Door zo’n nacht word je ook betrokken bij het leed van christenen wereldwijd”.

Bemoediging
“Bid voor ons.”
Jaap: “Dit is vaak wat vervolgde christenen vragen wanneer ze door een christen uit een vrij land worden opgezocht. Niet iedereen is in staat op bezoek te gaan bij onze vervolgde geloofsgenoten maar via gebed hen bemoedigen is wel mogelijk. Het is zo’n krachtig instrument als er tegelijkertijd op vele locaties in Nederland en België voor de vervolgde christenen wordt gebeden. God hoort en verhoort onze gebeden. En weet u, in landen als Noord Korea bidden ze voor ons. Wij hebben de vrijheid om te lezen in Gods woord, te spreken over Zijn verlossingswerk en de hoop die God ons geeft. Wij kunnen in alle vrijheid dagelijks naar een kerk of samenkomst gaan om Hem groot te maken.
Hoe gaan wij om met de vrijheid die we hebben om alles bij God te brengen?
Kom en bid mee om hen te bemoedigen en voor Gods troon te brengen!”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.