Konijnenverdriet op “De Papenhoeve”

14 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Konijnenverdriet op  “De Papenhoeve”

PAPENDRECHT - Bij het inrichten van de nieuwe kinderboerderij is besloten om verschillende rassen konijnen aan te schaffen. Dit vanuit educatief oogpunt, zodat kinderen de verschillende rassen leren onderscheiden. De konijnen hebben een binnenverblijf en een buitenverblijf tot hun beschikking waar ze samen leven.

We willen onze dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving huisvesten. In het begin ging het goed met de konijnen, maar na verloop van tijd is gebleken dat ze elkaar niet kunnen uitstaan en elkaar gaan verwonden. Dat is niet de bedoeling, dus wat nu?

We willen in ieder geval konijnen op de kinderboerderij. En dan zijn er 2 mogelijkheden om het probleem op te lossen: ieder dier in een apart hok huisvesten. Voordeel is dat ze elkaar niet meer verwonden. Nadeel is dat  ze niet meer in een natuurlijke omgeving zijn te zien. Of de 2e mogelijkheid: aanschaffen van één ras. Voordeel is dat er meer konijnen kunnen worden aangeschaft en ze zijn in hun natuurlijke omgeving te zien. Nadeel is dat het educatieve karakter verloren gaat.

Het bestuur heeft voor mogelijkheid 2 gekozen, omdat we denken dat kinderen het leuker vinden om meer konijntjes te kunnen zien en te aaien. Dit betekent wel dat we afscheid gaan nemen van enkele lieve bewoners van de kinderboerderij. En dat vinden we heel verdrietig. Maar we doen er alles aan om de konijnen die weg gaan een goed nieuw onderkomen te geven. Wilt u de konijnen nog zien? Kom dan naar onze kinderboerderij. Het adres is Admiraal de Ruyterweg 1A.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.