PAB beschuldigt wethouder Reuwer van geschiedvervalsing

13 januari 2016 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Van het PAB kregen we dit bericht binnen: "De ouderbijdrage voor de jeugdzorg is eind vorig jaar gelukkig van tafel gehaald door staatssecretaris Van Rijn. En de inning is ook met terugwerkende kracht teruggedraaid door de Dienst Gezondheid en Jeugd. Daarmee is het uiteindelijke doel van een motie van de gemeenteraad van Papendrecht, zoals vastgesteld in april 2015, ook gehaald. Dat is mooi.

Uit de nu pas beschikbare vergaderverslagen van het Algemeen Bestuur van de Dienst Gezondheid en Jeugd (AB) komt een minder fraai beeld naar voren.  Er is namelijk geen sprake van een actieve inzet van wethouder Reuwer om de motie uit te voeren. Iets dat met zoveel woorden wel door de gemeenteraad is gevraagd. En waarvan tot nu toe ook in vertrouwen is uitgegaan.

Bij de eerste gelegenheid die zich voordoet (april 2015) om de motie uit te voeren stemt wethouder Reuwer juist in met het handhaven van de inning van de ouderbijdrage, terwijl er ook tegenstemmers zijn. En tijdens de behandeling in oktober 2015 van het specifieke agendapunt "inning ouderbijdrage" mengt zij zich in het geheel niet in de discussie.

Een antwoordbrief van begin januari 2016 is ook al niet te rijmen met de daadwerkelijke feiten. In die brief wordt namelijk gesteld dat wethouder Reuwer "diverse malen in het AB aandacht voor beëindiging van de ouderbijdrage" zou hebben gevraagd. We weten inmiddels beter.

De fractie van het PAB vindt het onacceptabel dat een wethouder geen uitvoering geeft aan een aangenomen motie van de raad. Ook de geschiedvervalsing achteraf kan niet door de beugel. Reden genoeg voor het PAB om een aantal kritische vragen te stellen."

Tot zover het bericht van het PAB.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.