Veel PR’s bij Regiokampioenschappen de Geul

11 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Veel PR’s bij Regiokampioenschappen de Geul

PAPENDRECHT - Dit weekend werden in het Hofbad in Den Haag de regiokampioenschappen gezwommen voor zwemmers van vanaf de categorie junioren 1. Per leeftijdscategorie komen de snelste zwemmers van de regio, die heel Zuid Holland beslaat, aan de start dus plaatsing voor deze kampioenschappen is al een prestatie op zich.

Voor de Geul hadden Aidan van Gool, Liam van Gool, Zoë van Gool, Kirana Hoogenbosch, Sam IJzerman, Ben  Muller, Max Muller en Esmée Roodenburg zich voor meerdere afstanden weten te plaatsen voor deze wedstrijd.

Twee Geulzwemmers slaagden erin een medaille te veroveren: op de 200 vrij was er een mooie zilveren medaille  voor Ben Muller in de categorie jongens jeugd en Sam IJzerman veroverde het brons op de 100 vrij bij meisjes jeugd. Daarnaast pakte Sam het clubrecord voor meisjes onder de 15 jaar op zowel de 100 als de 200 school.

Aidan van Gool zwom 4 afstanden en verbeterde zich op 3 daarvan, zijn beste notering was een 11e plaats op de 100 vrij in de categorie jongens junioren 4. Liam van Gool zwom naar een 8e plaats op de 200 rug in deze categorie. Zoë van Gool haalde met 3 starts ook 3 PR’s binnen, op de 100 vlinder greep ze net naast het brons en werd 4e. Kirana Hoogenbosch pakte in een PR de 7e plaats op de 200 school. Sam IJzerman kwam 7 keer aan de start en wist zich op 4 afstanden te verbeteren. Ben Muller zwom 2 PR’s en Max Muller haalde een 5e plaats op de 100 rug en een 6e plaats op de 200 rug en de 100 vrij. Esmée Roodenburg zwom op de 100 school een PR op de 50 en de 100 meter en verbeterde zich ook op de 100 vrij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.