Palet Papendrecht gaat nieuwe fase in

22 februari 2013
Palet Papendrecht gaat nieuwe fase in

PAPENDRECHT - Eind 2000 startte in Papendrecht het Palet, een woon locatie voor jongvolwassenen met een lichamelijke beperking. De locatie werd gerealiseerd door de ouders van de bewoners. Zij besloten destijds de zorg en ondersteuning in te kopen bij Syndion Nu het Palet uitbreidt, is besloten de zorg per 1 maart 2013 over te dragen aan de zorgorganisatie WoonCadans.

Ruim twaalf jaar geleden deelden bewoners van het Palet en het Syndion-team lief en leed.  Toch is er nu voor een anders zorgaanbieder gekozen. Dit heeft te maken met de uitbreiding van het Palet en wijzigingen in de wet- en regelgeving.

Naast de huidige woongroep aan de Vincent van Goghlaan, met zeven ruime en volledig aangepaste woningen en een gezamenlijke ruimte op de begane grond, komt er een tweede woongroep op de eerste verdieping. Deze vijf woningen zijn niet aangepast voor mensen met een voor mensen met een lichamelijke handicap. Ze zijn vooral bedoeld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Nu het Palet een nieuwe fase ingaat, is besloten om samen te gaan werken met WoonCadans. De bewoners van het Palet hebben aangegeven dat zij graag willen dat zoveel mogelijk huidige teamleden hun werkzaamheden voortzetten. Afgesproken is daarom dat de overgang naar de nieuwe organisatie met behoud van zoveel mogelijk teamleden van Syndion zal plaatsvinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.