Woongroep Het Palet viert 10-jarig bestaan

14 december 2010
Woongroep Het Palet viert 10-jarig bestaan

PAPENDRECHT - De Woongroep Het Palet vierde zaterdag 11 december 2010 haar 10-jarig jubileum.
Deze woongroep van  zeven jonge mensen met een lichamelijke handicap in het appartementengebouw Het Palet aan de Vincent van Goghlaan te Papendrecht heeft het goed voor elkaar. De bewoners hebben allemaal een eigen appartement en hebben een gezamenlijke ruimte waar dagelijks door éen van de bewoners met assistentie gekookt wordt.  Dag en nacht is hulp aanwezig voor de nodige assistentie en begeleiding.

De tientallen gasten, waaronder twee wethouders, wethouder Koppenol (o.a.huisvesting) en wethouder Nieuwstraten (o.a.WMO) en een van de oprichters Ko Stigter, feliciteerden de woongroep met het jubileum en konden de goede sfeer en gezelligheid proeven. Van het jubileum werd gebruikgemaakt om met dankbaarheid terug te blikken. Tine Kouwenhoven,  een van de oprichters, benadrukte het belang van het kunnen wonen met zorg in de eigen vertrouwde woonplaats. Het eigen ‘netwerk’ kan dan in stand blijven. Daar kennen mensen elkaar en is het eenvoudiger om vrijwilligers te vinden. Inderdaad waren er vrijwilligers aanwezig die vanaf het begin betrokken waren bij de bewoners van Het Palet.

Van eén van die vrijwilligers, Piet Bezemer, werd uitgebreid afscheid genomen door de bewoners, de ouders en door de directeur van Syndion, Aart Bogerd. Piet heeft verstand van financiën, en daar is goed gebruik van gemaakt. Niet alleen door de woongroep, die de eigen groepsruimte exploiteert, maar ook door Syndion, die de zorg levert. Piet Bezemer was de vertrouwde buitenstaander, waar de bewoners altijd een beroep op konden doen, en die een hoge dosis gezond verstand en zijn hart inbracht.Piet blijft nog betrokken bij Het Palet door mee te blijven werken aan de jaarlijkse Herfstmarkt, die altijd gezellig is, en door lid te blijven van het bestuur van de steunstichting.

Aart Bogerd bracht in herinnering dat indertijd Het Palet zeer vernieuwend was, met ideeën van de bewoners zelf over hoe ze hun leven wilden inrichten. Nog is het een plek waar anderen komen kijken om te zien hoe mensen zoveel mogelijk zelf de touwtjes in handen kunnen hebben, hoeveel hulp ze ook nodig hebben.  Dankzij de organisatie van Boukje van Dijk en het feestcomité konden de bewoners en de vele gasten genieten van een goed verzorgde middag.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.