Burgemeester de Bruin bezoekt woongroep Het Palet

15 februari 2002

PAPENDRECHT - Donderdagmiddag 14 februari om drie uur bezocht burgemeester De Bruin samen met mw A. Stegeman, hoofd afd. communicatie van de Gemeente Papendrecht de woongroep Het Palet.

Zeven jonge mensen met een lichamelijke handicap wonen in hun eigen huis op de beganegrond van een appartementengebouw in de Vincent van Goghlaan in Papendrecht, inplaats van in een instelling. Deze vorm van gewoon wonen is voor de bewoners ideaal: zelfstandig wonen, maar met de gezelligheid van samen eten, en met 24 uur per dag aanwezigheid van hulp. Beiden waren zeer onder de indruk van de plezierige, gewone manier van wonen van deze jonge mensen.

Ondanks hun handicap kunnen de bewoners gewoon in het dorp wonen en meedoen aan de samenleving. De eigen woonvereniging exploiteert de gemeenschappelijke ruimte en maakt afspraken met de Stichting Syndion, die de zorg levert.

De Provincie Zuidholland heeft in het kader van het Jaar van Gehandicapten 2002 deze woongroep aangemerkt als voorbeeldproject. De bewoners en de bestuursleden van de Stichting Woongroep Papendrecht (die de opzet heeft gerealiseerd) zijn hier uiteraard blij mee.
Deze week is ook de website van Het Palet on-line gegaan en is door een van de bewoners, Ron Tiben, gemaakt. Het adres is www.bezichtig.nu/hetpalet.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.