Gemeente start nieuw initiatief mijnbuurtje.nl

10 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Gemeente start nieuw initiatief mijnbuurtje.nl

PAPENDRECHT - Op woensdag 27 januari vindt voor inwoners van Papendrecht een informatiebijeenkomst plaats over Mijnbuurtje, een modern dorpsplein, waar inwoners, ondernemers en organisaties hun ideeën, initiatieven, vragen en allerlei andere informatie kunnen delen. De wethouders Reuwer en Rozendaal zijn er enthousiast over en nodigen inwoners van Papendrecht van harte uit voor de bijeenkomst.

‘Er gebeurt heel veel moois in Papendrecht’, stellen de wethouders Joke Reuwer en Jan Nathan Rozendaal. ‘Het is jammer dat we nog niet altijd van elkaar weten wanneer en waar er iets te doen is en wat het allemaal inhoudt. De gemeente speelt de komende drie jaar graag een rol als vliegwiel om die bekendheid te vergroten.’

Talenten
Joke Reuwer: ‘We maken daarbij gebruik van Mijnbuurtje, een digitaal dorpsplein om inwoners en organisaties nog meer bij hun buurt en hun buurtgenoten te betrekken, talenten bij elkaar te brengen en te verbinden. Als wethouder zie en merk ik de grote inzet en de vele vrijwilligers in Papendrecht. Maar ik ben er van overtuigd dat er nog veel meer mensen in Papendrecht zijn die hun talent met anderen willen delen, maar dat graag op tijdstippen en hun eigen wijze willen doen. Ook vinden mensen het wel lastig of eng om ergens op af te stappen met “hier ben ik”. Maar ondertussen hebben ze anderen veel te bieden. Al deze mensen zou ik willen uitnodigen: neem deel aan Mijnbuurtje en maak er een succes van.’

Jan Nathan Rozendaal: 'Het is een mooi, modern, overzichtelijk en effectief middel om elkaar te vinden en sterke samenwerkingsvormen te smeden om samen plannen uit te voeren. Daar komt bij dat we “buurtverbinders” opleiden en inzetten om online en op straat buurtbewoners meer met elkaar te verbinden en de al aanwezige mogelijkheden in de buurt optimaal gebruiken. Zo maken we met elkaar buurten en wijken nog gezelliger, mooier en sterker.’

Wat is Mijnbuurtje.nl?
In Papendrecht zijn al allerlei vormen van hulp, spullen, creativiteit en kennis aanwezig. Vroeger hadden buren meer contact met elkaar. Nu is dat anders. Dus hoe benut je alles wat aanwezig is en hoe verbind je bewoners en partijen nu met elkaar? Met de aanpak van Mijnbuurtje.nl krijgt Papendrecht een online buurtplatform als antwoord op deze vragen en worden buurtbewoners opgeleid als buurtverbinder. Zij beheren het online dorpsplein. Zo deel je op een leuke manier alles wat in de buurt aanwezig is: hulpvragen en hulpaanbod maar vooral ook nieuwtjes, spullen-te-koop, winkels, agenda, gemeentenieuws en nog veel meer. Gebruikers plaatsen eenvoudig zelf informatie. Bewoners hebben ook spullen, diensten en voorzieningen nodig. Daarom doet Mijnbuurtje ook dienst als online marktplein en sociale kaart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.