Kinderboerderij 'De Papenhoeve' gaat stapsgewijs weer open

31 juli 2014
Kinderboerderij 'De Papenhoeve' gaat stapsgewijs weer open

PAPENDRECHT - Donderdagmiddag 31 juli om 13.00 uur opent de fonkelnieuwe kinderboerderij De Papenhoeve voor het eerst zijn deuren voor publiek. De officiële opening is zaterdag 6 september 2014.

De eerste dieren zijn begin deze week gearriveerd: twee Kune kune varkens, drie Indische loopeenden, één Nubische geit, drie pekingeenden, drie muskus eenden, drie dwerggeitjes, twee Toggenburger geiten en twee (vrouwelijke) papillon konijntjes.

De eerste dieren zijn gearriveerd en worden in de watten gelegd door de verzorgsters. Tot groot plezier van veel inwoners is De Papenhoeve dus weer te bezoeken; voorlopig alleen nog op de dinsdag- en donderdagmiddagen tussen 13.00 en 16.00 uur. Zodra de dieren wat meer gewend zijn aan hun nieuwe thuis en alle aandacht, worden de openingstijden uitgebreid.
 
Errol Risakotta, voorzitter van Stichting De Papenhoeve, is zichtbaar tevreden: 'De mensen van het stichtingsbestuur en vrijwilligers hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt. En dat blijven we doen, want de officiële opening is al op 6 september! Dan moet alles er tiptop uitzien. Wat daarbij ook helpt, is dat we al 16 sponsors gevonden hebben die allemaal op hun manier een (soms grote) bijdrage leveren.'


 
De openingstijden van De Papenhoeve zijn als volgt:
Vanaf 31 juli 2014: dinsdag en donderdag van 13.00 - 16.00 uur
Vanaf zondag 7 september 2014: dagelijks van 10.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur.

Gesloten: Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Hemelvaartsdag, beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag.

Houd de eveneens nieuwe website en de Facebookpagina goed in de gaten voor alle nieuwtjes over de dieren. Het eerste filmpje staat al op Facebook. Bezoek je binnenkort De Papenhoeve? Maak er dan een 'selfie' of een filmpje en post dat op Facebook!

Foto's: Pieter van den Berg (Behalve bovenste foto)

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.