Starten met hardlopen in 2016 kan bij AV Passaat

04 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Starten met hardlopen in 2016 kan bij AV Passaat

PAPENDRECHT - Atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht organiseert  het jaarlijkse Voorjaarsloopgroep voor beginnende hardlopers.  Dit is elk jaar een groot succes mede dankzij een enthousiast begeleidingsteam. Vaak is er een hoge drempel om te beginnen met hardlopen. Daarvoor heeft Atletiekvereniging Passaat  een oplossing: een voorjaarsloopgroep voor de beginnende loper. Met een uitgekiend trainingsprogramma van 20 weken kun je de Lenteloop in Papendrecht (5 km of 10 km prestatieloop) op 11 juni 2016 zonder problemen lopen. Deskundigheid, ervaring en enthousiasme zijn de sleutelwoorden van de organisatoren.

Deelnemers
De Voorjaarsloopgroep is bedoeld voor personen die gestructureerd (en op een verantwoorde manier) “in beweging willen komen” en dat door middel van (hard)lopen willen verwezenlijken.  Ook voor diegenen die al individuele loopervaring hebben is er een trainingsprogramma. Voor de deelnemers is het een eyeopener dat het trainen in groepsverband stimulerend en prestatieverhogend werkt. 

Begeleiding
De trainers Gert Schut en Ben Rietveld zullen gedurende  het hele traject het trainingsschema aan het niveau van iedere deelnemer aanpassen. Daartoe worden in het project diverse groepen geformeerd met gegarandeerd voor iedereen een geschikt niveau.  Elke groep wordt begeleid door ervaren lopers en een coördinator.

Sportmedische begeleiding
Ook voor de Voorjaarsloopgroep 2016 is gezorgd voor sport(para)medische begeleiding op niveau ter voorkoming van blessures en trainingsopbouw. FysiOost, praktijk voor fysio- en manuele therapie, zal gedurende het gehele loopproject het aanspreekpunt zijn voor vragen op het gebied van blessures en blessure behandeling en overige gerelateerde onderwerpen. De eerste twee weken zal Ruben Kamerbeek, fysiotherapeut, aanwezig zijn en daarna kan men hem zonodig via e-mail bereiken om vragen te stellen of een afspraak te maken.

Informatiebijeenkomst
Zaterdag 2 januari 2016 om 10.00 uur was er in het clubgebouw van AV Passaat in het sportpark Oostpolder (Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht) een informatiebijeenkomst. U kreeg daar voorlichting over de inhoud van het project, de trainingsopbouw, medische aspecten, blessurepreventie, kleding en verantwoord loopschoeisel kwamen aan de orde. Bij het hardlopen zijn geschikte schoenen het belangrijkste. Een deskundige van Runnersworld zal legde deze avond uit dat er veel typen hardloopschoenen zijn en hoe kan worden bepaald welk type geschikt is voor u. Een verkeerd type leidt ongetwijfeld tot blessures.

Training
De trainingen zijn op zaterdagmorgen om 10.00 uur en op dinsdag en donderdagavond om 20.00 uur..Zaterdag 9 januari 2016 om 10.00 uur start de eerste looptraining. Deze zal als altijd aanvangen met een uitgebreide gezamenlijke warming-up door een van onze gediplomeerde trainers.

Kosten
U mag twee weken gratis meetrainen. Daarna wordt u een half jaar lid van de vereniging. Als extra ontvangen alle deelnemers aan de voorjaarsloopgroep een hardloopdiploma, een groepsfoto en een functioneel hardloopshirt aangeboden. Bovendien is deelname aan de Nationale Lenteloop op 11 juni 2016 inbegrepen. De minimumleeftijd voor deelname aan de loopgroep is 16 jaar.

Vanaf de 1e training tot en met de Lenteloop  kan men gebruik maken van alle faciliteiten die atletiekvereniging AV-Passaat aan haar leden te bieden heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.