Burgemeester De Bruin voorgedragen als burgemeester tot 2019

02 februari 2013
Burgemeester De Bruin voorgedragen als burgemeester tot 2019

PAPENDRECHT - Op donderdag 31 januari tijdens de raadvergadering is burgemeester De Bruin voorgedragen voor een nieuwe termijn van 6 jaar. De burgemeester werd in 2001 burgemeester en kwam over als VVD-wethouder uit Nieuwegein. In 2007 werd hij voor een 2e termijn herkozen. Burgemeester De Bruin is inmiddels de langst zittende burgemeester van de Drechtsteden.

De herverkiezing ging dit keer echter niet zonder slag of stoot. Er waren 7 raadsleden die tegen stemden. De PvdA en GroenLinks leden stemden tegen, de VVD stemde blanco. De overige partijen (13 raadsleden) stemden voor.

De minister van Binnenlandse Zaken neemt de uiteindelijke beslissing of burgemeester De Bruin daadwerkelijk wordt herkozen.

Voor meer informatie over burgemeester De Bruin, zie zijn weblog op www.burgemeesterpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.