Hoop voor Albanië bezorgt Kerstkaarten voor een sneetje brood

03 december 2015
Hoop voor Albanië bezorgt Kerstkaarten voor een sneetje brood

PAPENDRECHT - Stichting Hoop voor Albanië (HvA) heeft het plan opgevat ook de komende winter de armste mensen in Noord-Albanië weer te voorzien van brood, levensbehoefte nr. 1 in Albanië. Vorige winter zijn door een Nederlands echtpaar dat daar woont en werkt tussen de 600 en 700 broden per dag gebakken en uitgedeeld onder de weduwen en wezen. Ook deze winter wil HvA dit prachtige werk voortzetten. Dit kost natuurlijk veel geld en daarom vraagt de stichting uw hulp.

Jaarlijks is de werkgroep Papendrecht van de stichting HvA in de decembermaand druk doende om de kerstpost te bezorgen.

Jaap Iedema, voorzitter werkgroep Papendrecht HvA, legt uit:
"Dit jaar is het alweer voor de tiende keer dat we de kerstkaartenactie in Papendrecht organiseren. Elk jaar werd een project ondersteunt van de stichting Hoop voor Albanië. Dit jaar dus het broodproject. In september werd voor ditzelfde project al een benefietdiner met als slogan “eten voor eten” georganiseerd. De opbrengst was toe ruim € 1.600.

Ondertussen is er een “5 decemberactie” (we hebben sinterklaaslekkernijen verkocht aan de liefhebbers) geweest en nu gaan weer in de benen om zoveel mogelijk kerstkaarten te bezorgen.
We weten dat een zak meel ongeveer € 30 kost en dat een gezin met 2 kinderen hier ongeveer 1 maand van kan leven. Voor ons wil dit dus zeggen dat we 75 kerstkaarten moeten bezorgen voor 1 zak meel. Het maakt voor ons dus niet uit of we nou 5 of 50 kerstkaarten krijgen aangeboden om te bezorgen. Lopen doen we toch en vele kleintjes maken ook één grote. Het is aan ons om zoveel mogelijk zakken meel gefinancierd te krijgen. De afgelopen jaren zitten we rond de 8000 kerstkaarten welke we mogen bezorgen. Het is toch geweldig dat we op deze manier onze vrije tijd kunnen omzetten in eten voor mensen die anders gewoon niet te eten hebben?

Vorig jaar bezorgden we alleen nog maar in Papendrecht en Alblasserdam. Dit jaar komen daar Oud-Alblas, Hendrik-Ido-Ambacht, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk bij.
We zijn dan ook erg blij met al die vrijwilligers die ons werk een warm hart toedragen en belangeloos helpen om deze actie tot een succes te maken.

Vanaf 1 december kunt u onze enveloppe weer afhalen in de Christelijke Boekhandel Sjaloom, Veerpromenade 18. Op 6 december worden deze ook uitgedeeld in de meeste Papendrechtse kerken. We zijn dankbaar dat de meeste kerken in Papendrecht ons al die jaren hebben ondersteund. Ondanks al datgene wat er in de kerken zelf al gebeurt blijven ze het werk van HvA ook ondersteunen en dat is erg bijzonder. Christelijke boekenwinkel Sjaloom heeft zelfs een beetje ruimte gemaakt voor de verkoop van keramiek uit Albanië. Dit keramiek wordt in Albanië door 2 mannen gebakken en vervolgens door 3 kunstenaressen geschilderd.

Voor hun is de verkoop van deze artikelen een stukje inkomen waarmee ze kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Mocht u interesse hebben dan zou ik u aanraden even bij Sjaloom binnen te lopen. De opbrengst van deze verkopen zijn uiteraard ook bestemd voor het broodproject", aldus Jaap Iedema.

Voor meer informatie, zie www.hoopvooralbanie.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.