Meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer van start

21 december 2015
Meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer van start

PAPENDRECHT - Vanaf vandaag 21 december is het meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen daar worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Papendrecht.

GroenLinks wil dat er meer gedaan wordt om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Bij de vorige jaarwisseling werden voor het eerst maatregelen tegen vuurwerkoverlast genomen, zoals het inkorten van de afsteektijd. Die maatregel heeft goed geholpen bij het verminderen van de overlast. Ook hebben veel gemeenten vuurwerkvrije zones ingesteld.

Het liefst zou GroenLinks zien dat vuurwerk alleen door professionals werd afgestoken. “Een vuurwerkshow op een centrale plek in een wijk zou toch fantastisch zijn!”, zegt GroenLinks-raadslid René van Engelen. “Dan zijn we af van alle overlast, schade en ongelukken."

In Papendrecht heeft GroenLinks, samen met de ChristenUnie, gepleit voor meer vuurwerkvrije zones. Dit pleidooi kon rekenen op brede steun in de gemeenteraad. Burgemeester De Bruin heeft hier positief op gereageerd.

Met de meldingen op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl willen de GroenLinks-fracties de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Ook burgemeester De Bruin krijgt een exemplaar van het rapport uit handen van GroenLinks fractievoorzitter René van Engelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.