PAB geeft doorslag: twee koopzondagen per maand in Papendrecht

18 oktober 2014

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht krijgt binnen afzienbare tijd twee koopzondagen per maand. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 16 oktober werd hiertoe besloten. Voorstemmers waren de VVD, D66, PvdA, Onafhankelijk Papendrecht en PAB. Vooral de steun van de laatste partij is opzienbarend, aangezien men Papendrecht graag een dorps karakter wil blijven geven en een groot deel van de achterban van het PAB christelijk is. De partijen CU, CDA, SGP en GroenLinks stemden tegen.

Aan het begin van de raadsvergadering kwam het PAB met het compromis om 1 koopzondag per maand toe staan, maar na een schorsing van de vergadering kwam fractievoorzitter André Stremler ineens met het voorstel om 2 koopzondagen per maand toe staan, tot verbazing van de christelijke partijen.

Het raadsbesluit was een direct gevolg van het ingediende burgerinitiatief van C. van Vugt, exploitant van Karwei Papendrecht, die graag zijn doe-het-zelfzaak op zondag wil openstellen. Hij mocht tijdens de vergadering zijn initiatief toelichten. Vorige week ondertekenden zo'n 1700 Papendrechters de petitie tegen winkelopenstelling op zondag. Hiervan was ook een vertegenwoordiging aanwezig tijdens de vergadering, maar kreeg echter geen spreekrecht.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.