Grote onrust over eventuele zondagsopening winkels

06 oktober 2014

PAPENDRECHT - Naar aanleiding van het ingediende burgerinitiatief van C. van Vugt Papendrecht B.V., de exploitant van Karwei Papendrecht, hebben honderden Papendrechters de petitie tegen winkelopenstelling op zondag ondertekend. De ondertekende petities werden afgelopen maandag aangeboden aan burgemeester C.J.M. de Bruin door Floor de Bruin, eigenaar van KING en QUINNA en al 30 jaar ondernemer in Papendrecht. De petitie is aangeboden namens ondernemers en omwonenden van de diverse winkelcentra en een vertegenwoordiging van de plaatselijke kerken.

De aanbieders zijn zeer verontrust dat er op een onzorgvuldige en onverantwoorde manier wordt ingegrepen in het huidige beleid om winkelopenstelling op zondag mogelijk te maken. Er is geen enkele ruimte voor betrokkenen om de bezwaren binnen de gemeenteraad kenbaar te maken. De enige die er in de komende raadsvergadering van 16 oktober 2014 iets over mag zeggen is de indiener van het gewraakte burgerinitiatief zelf. Het heeft er bovendien alle schijn van dat er zonder enig onderzoek onder de winkeliers een besluit valt.

Als er verruiming van de winkelopenstelling op zondag plaatsvindt heeft dit grote gevolgen voor Papendrecht, waar naast het groot winkelbedrijf veel kleine zelfstandige ondernemers plaatselijke kleur geven aan de winkelcentra. Deze groep ondernemers wordt direct hard getroffen; ze staan  vaak zelf alle dagen in de winkel en hebben één vrije dag in de week hard nodig. Daarnaast is het kerkelijk leven met elf kerkgenootschappen van betekenis in Papendrecht.--

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.