Boskalis en Kotug vormen Europese havensleep joint venture

23 december 2015 door Hennie van der Zouw
Boskalis en Kotug vormen Europese havensleep joint venture

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en KOTUG International B.V. (KOTUG) hebben overeenstemming bereikt over de gezamenlijke voortzetting van hun Europese havensleepdiensten. De intentie was reeds eind 2014 aangekondigd en is nu na een zorgvuldig proces geformaliseerd.

De gezamenlijke activiteiten worden ondergebracht in een 50/50 joint venture met inbreng van de Europese havensleepactiviteiten van zowel SMIT, een dochteronderneming van Boskalis, als KOTUG. De activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam KOTUG SMIT Towage.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: "Deze joint venture vormt een belangrijke vervolgstap in de uitvoering van onze harbour towage strategie waarmee we onze havensleepdiensten concentreren en uitbouwen in regionale partnerships. We hebben eerder al veel waarde gecreëerd en ervaring opgedaan met deze samenwerkingsvorm bij Smit Lamnalco, Keppel Smit Towage en SAAM SMIT Towage.Door het bundelen van onze krachten in Noordwest-Europa zijn we in staat onze klanten nog beter en efficiënter te bedienen."

De reikwijdte van de samenwerking beslaat enerzijds de havensleepactiviteiten van SMIT in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, en anderzijds die van KOTUG in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Door de combinatie ontstaat een leidende dienstverlener van havensleepdiensten in Noordwest-Europa. Gezamenlijk worden 11 havens in 4 landen bediend met een vloot van 65 sleepboten. De totale omzet bedraagt circa EUR 150 miljoen en de samenvoeging zal ondermeer operationele synergievoordelen opleveren.

De financial close zal in de loop van het eerste kwartaal 2016 plaatsvinden, gevolgd door de operationele integratie. Boskalis zal bij financial close circa EUR 90 miljoen in contanten vrijspelen, primair door de herfinanciering van de activiteiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.