Medewerkers jeugdcentrum Interval verhuizen tijdelijk naar voormalige kunstuitleen

09 december 2015

PAPENDRECHT - Jeugd- en jongerenwerk blijft bij de gemeente. Na een intern onderzoek hebben burgemeester en wethouders van Papendrecht besloten dat het jeugd- en jongerenwerk onderdeel blijft van de gemeentelijke organisatie. Belangrijkste redenen zijn de ambities op het terrein van signalering en begeleiding van jeugd en te verwachten veranderingen in het jeugdbeleid als gevolg van de decentralisaties. Deze vragen om een stabiele organisatie die kan inspelen op (wettelijke) ontwikkelingen. Verder levert het onderbrengen bij een externe partij geen financieel voordeel op doordat het onderdeel jeugd- en jongerenwerk relatief klein is.

Tijdelijke huisvesting
Het huidige pand van jeugdcentrum Interval maakt in 2016 plaats voor parkeergelegenheid bij het sportcentrum en de woningen aan de Lange Tiendweg in het kader van woningbouwproject 'De Hooght'. Dit betekent echter niet het einde van het Papendrechtse jeugd- en jongerenwerk. Naar verwachting kunnen de medewerkers in het eerste kwartaal van 2016 hun tijdelijke intrek nemen in het pand van de voormalige kunstuitleen.

Binnenkort starten de werkzaamheden om dit gebouw aan de P.C. Hooftlaan geschikt te maken als kantoor- en activiteitenruimte. Het accent van de (kleinschalige) activiteiten zal liggen op educatie, talentontwikkeling en creativiteit. Hierbij valt te denken aan cursussen en workshops. Grootschalige disco's, bandoptredens en andere activiteiten die veel geluid produceren, wijken uit naar andere locaties in Papendrecht.

Samenwerking met onderwijs en kinderopvang
Intussen is de gemeente in gesprek over ideeën om tot definitieve huisvesting van het jeugd- en jongerenwerk te komen. De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht is met het initiatief gekomen om samen met Wasko en het jeugd- en jongerenwerk te komen tot een multifunctioneel 'kindcentrum'. Deze op het eerste gezicht kansrijke optie wordt momenteel samen met de betrokken maatschappelijke partners uitgewerkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.