Lichtjesfeest ook deze kerst weer hele beleving voor jong en oud

04 december 2014
Lichtjesfeest ook deze kerst weer hele beleving voor jong en oud

PAPENDRECHT - In een aantal jaar is het uitgegroeid tot een waar spektakel op de laatste vrijdagavond voor kerst: het Lichtjesfeest in Papendrecht. Wat ooit begon als een klein evenement, is inmiddels een grootse beleving voor kinderen van de basisschoolleeftijd. En natuurlijk ook voor hun ouders, opa’s en oma’s.

Ook dit jaar start de sfeervol verlichte wandeltocht weer vanaf de Kerstmarkt in Papendrecht. Op vrijdag 19 december zullen vanaf 18.00 uur gratis lichtjes uitgedeeld worden aan de kinderen. Vanaf 18.30 uur start het programma met muziek, het ontsteken van de lampjes aan de grote kerstboom door de burgemeester, en een kerstverhaal. Daarna begint de wandeltocht langs prachtige kersttafereeltjes, met zang en toneelspel, door het Papendrechtse dijkgebied. Begeleid door fanfares, (kinder)koortjes en muzikanten uit de hele regio.

Heine Tillema, voorzitter van de werkgroep die het Lichtjesfeest organiseert, kijkt met de werkgroep vol verwachting uit naar het evenement. “Als het net zulk mooi weer wordt als vorig jaar, verwachten we duizenden deelnemers. Het is prachtig om het kerstverhaal van de geboorte van Jezus mee te kunnen geven, door de tafereeltjes langs de wandelroute. Het verhaal van vrede, blijdschap en licht, in een wereld vol onrust en verdriet.”

Omwonenden van de Meent worden tussen 18.30 uur en 20.30 uur geadviseerd rekening te houden met wegafsluitingen. Met een lengte van ongeveer 2,5 km is de tocht iets langer dan voorgaande edities, en er zal dan ook meer hinder zijn voor het verkeer. De routekaart is te vinden op www.facebook.com/lichtjesfeest

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.