Bijzondere Top2000-kerkdienst op 27 december in De Morgenster

17 december 2015 door Hennie van der Zouw
Bijzondere Top2000-kerkdienst op 27 december in De Morgenster

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Op zondag 27 december aanstaande vindt er een  Top2000-kerkdienst plaats in De Morgenster te Papendrecht (Muilwijckstraat 1).  Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van  NPO Radio 2 . De dienst is georganiseerd door de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam en De Morgenster in Papendrecht.  De dienst begint om 16.00 uur.

Nummers met inhoud
In de Top2000 staan veel  nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing  te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

‘Een kerkdienst met alleen maar muziek uit de Top 2000. Allerlei verschillende liedjes, die in het kader van een kerkdienst opeens heel anders kunnen klinken dan zomaar op de radio. Allerlei liedjes die ‘gewoon’ een plaats krijgen in de liturgie van een kerkdienst.’

Praktische gegevens
Het thema van de Top2000-kerkdienst in Papendrecht is ‘Tijdloos’. Voorgangers zijn ds. Annette Driebergen uit Papendrecht en ds. Hans van Walsum uit Alblasserdam. De muziek wordt verzorgd door een geweldige live band, samengesteld uit muzikanten zangers en zangeressen uit Papendrecht en
Alblasserdam.

De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor ‘Kinderen in de knel in Moldavië’, een project van Kerk in Actie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.