Lopers AV Passaat in estafette naar Blomberg

16 mei 2012
Lopers AV Passaat in estafette naar Blomberg

PAPENDRECHT -Op woensdag 16 mei om 8.00 uur zijn tientallen leden van Atletiekvereniging Passaat lopend en fietsend in estafette naar Blomberg vertrokken. Zij arriveren zaterdag 19 mei - na een afstand van ca. 380 km. te hebben afgelegd - op de Marktplatz in Blomberg, waar zij worden opgewacht door burgemeester C.J.M. de Bruin. 

 
Per dag wordt 100 tot 120 kilometer afgelegd door teams van zes personen: één loper, één navigator en begeleiders op de fiets. De loper wisselt na een kilometer met één van de fietsers. 's Middags is dan het volgende team aan de beurt.
 
Passaat organiseert niet alleen de zogenoemde PaBlo-loop maar zorgt ook voor vervoer (per vrachtwagen) van onder meer de fietsen en de bagage, verzorgt de maaltijden en overnachtingsplaatsen.
 
Blomberg is, zoals vele Papendrechters wel weten, de partnerstad van Papendrecht. In dat kader maakten de atletiekverenigingen van Papendrecht en Blomberg al eerder kennis met elkaar en werd het idee van de PaBlo-loop geboren.
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.