D-bate: succes op het NK Debatteren 2015 voor Willem de Zwijgercollege

08 december 2015 door Hennie van der Zouw
D-bate: succes op het NK Debatteren 2015 voor Willem de Zwijgercollege

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag 4 december deed het Willem de Zwijgercollege mee aan het NK Debatteren voor Scholieren 2015. Het NK is een toernooi waar het niveau ongelooflijk hoog ligt en alle teams zeer professioneel zijn.

Vier leerlingen uit vwo 4, 5 en 6 hadden zich zo goed mogelijk voorbereid op stellingen zoals “De beste leraren moeten verplicht worden overgeplaatst naar de slechtste scholen” en “Gemeenteraden moeten worden verkozen door een loting uit volwassen burgers”.

En met resultaat! Het jonge team won de eerste ronde, ze wonnen de tweede ronde én ze wonnen de laatste ronde, op zowel presentatie als argumentatie: een uitstekende prestatie. Uiteindelijk heeft het Willem de Zwijgercollege op punten nét de landelijke finale niet gehaald, maar desondanks hebben deze leerlingen hun school fantastisch vertegenwoordigd.

In het voorjaar 2016 zal het Willem de Zwijgercollege ook deelnemen aan het Oxford Debating Championship (geheel in het Engels), de landelijke debatcompetitie  Op weg naar het Lagerhuis (bovenbouw) en het Unicef Kinderrechten Debattoernooi (onderbouw).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.