Drechtstreek verliest van HSSC’61

07 december 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verliest van HSSC’61

PAPENDRECHT - Na de prima prestatie een week eerder tegen koploper Brederodes is het Drechtstreek niet gelukt om weer een goed resultaat neer te zetten.

Ook al ontbrak er bij de blauw-witten een handvol basisspelers het zag er toch heel lang naar uit dat men opnieuw minstens een punt binnen zou halen. Pas zeven minuten voor het eindsignaal was het echter Floris Kool die vanaf 11 meter de 0-1 in kon schieten. De goed fluitende scheidsrechter Sjors de Jong uit Heukelum kon niet anders dan de bal op de stip leggen toen Jerry Henzen binnen het strafschopgebied zijn tegenstander onderuit haalde. Zo kort voor het einde van de wedstrijd lukte het Drechtstreek niet meer om te scoren en dus gingen de punten mee naar Hei- en Boeicop. 

En Drechtstreek had zulke goede zaken kunnen doen omdat de clubs die dichtbij staan op de ranglijst ook punten morsten. In het Oostpolderpark hielden beide ploegen elkaar lange tijd goed in bedwang. Er ontstonden goede kansen voor beide doelen. Doelman Marvin Otte had een drukke middag maar hij wist zijn tegenstanders goed van zich af te houden met enkele zeer fraaie reddingen op ballen van Floris Kool en de jonge Lucas van Dam. Ook voor het doel van Niek de Vos waren Drechtstreek spelers dichtbij een doelpunt. Zo schoot Joey d’Haan aan het begin van de tweede helft hard in maar zijn schot werd gekeerd door De Vos. Zijn vervanger Silvan Damwijk zag de bal een kwartier voor het eind via de buitenkant van de paal naast gaan. Voorzetten waren er genoeg maar het lukte niet om te scoren. Op grond van de kansen had Drechtstreek zeker recht gehad op minstens een doelpunt maar de werkelijkheid was anders.

Met nog een wedstrijd te gaan in de eerste competitiehelft bekleedt Drechtstreek nu de vijfde plaats achter De Alblas dat drie wedstrijdpunten meer heeft. Komende zaterdag reist de ploeg af naar het altijd lastige Ameide dat tiende staat. Aanvang van de wedstrijd op Termeij is 15:00 uur

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.