PKC walst over Dalto heen: 20-32

07 december 2015
PKC walst over Dalto heen: 20-32

PAPENDRECHT - Tegen een verrassend sterk voor de dag komend Blauw Wit, lukte het PKC verleden week niet om de volle buit in Papendrecht te houden. De een sprak over een puntje verlies, de ander was allang blij met een punt behoud, want het had zomaar ook erger kunnen zijn door de ijzersterke slotfase van de Amsterdammers.

Op zaterdag 5 december 2015 speelde PKC haar tweede wedstrijd en mocht zo'n terugkeer in de wedstrijd door de tegenstander niet meer gebeuren, de punten moesten mee genomen worden naar Papendrecht. Maar ja, eerst moet je dan zelf een verschil creëren. Een bus vol groen-witte supporters was mee afgereisd om ons vlaggenschip daarin te ondersteunen, daar kon het dus zeker niet aan liggen.
Dalto won verleden week van DVO en toonde in die wedstrijd al aan over de nodige veerkracht te beschikken. Het kon deze middag dan ook wel eens behoorlijk spannend gaan worden.

Volle focus gevraagd dus, ondanks alle ingrijpende ontwikkelingen van de afgelopen week.
Vooraf aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Corine.
Complimenten en een trots gevoel naar beide supportersgroepen, die ondanks hun onderlinge rivaliteit deze minuut volledig respecteerden !!!
Richard Kunst startte vanaf de bank deze middag, Danny den Dunnen mocht zich deze week in de basis presenteren. Bij de dames speelde Suzanne Sijstermans op de plaats van Mabel Havelaar.

Dalto opende snel de wedstrijd (1-0) en PKC had moeite daarop te antwoorden. Uiteindelijk wist Olav van afstand de stand gelijk te trekken (1-1). Na de 2-2 nam PKC voor het eerst voorsprong door een afstandschot van Laurens (2-3), maar geen van beide ploegen kon in deze openingsfase een echt verschil creëren. Na vijf minuten stond het 3-4 en leek de wedstrijd een gelijkopgaande strijd te gaan worden.
PKC probeerde vervolgens de druk op te voeren, het kwam via Nadhie op 3-5 om kort daarna Suzanne Struik de 3-6 te zien aantekenen. De Papendrechters kwamen langzaam steeds beter op gang, terwijl Dalto moeite had tot scoren te komen. De 3-7 via Laurens en de 3-8 door Johannis waren daar dan ook een logisch gevolg van. Het verschil was dus snel gecreëerd, zou PKC het deze week dan wel kunnen vasthouden?
Ja hoor, de 4-8, 4-9, 5-9, en de 5-10 en 5-11 volgden snel, geen tekenen van verval aan Papendrechtse zijde.
De thee werd opgezocht bij een 10-19 voorsprong voor PKC.

De tweede helft bracht geen spanning meer. De wedstrijd was al gespeeld, PKC hoefde niet meer zo nodig, terwijl Dalto op alle fronten een maatje te klein bleek deze middag. PKC bleef wel goed doorscoren, maar de echte drang en het heilige moeten ontbraken toch.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.