PKC speelt openingswedstrijd Korfbal League gelijk tegen Blauw Wit

28 november 2015
PKC speelt openingswedstrijd Korfbal League gelijk tegen Blauw Wit

PAPENDRECHT - In een stijf uitverkochte PKC-hal vond vrijdagavond 27 november de aftrap plaats van de Korfballeague 2015-2016 tussen PKC en Blauw Wit.
Terwijl het publiek langzaam binnenstroomde, probeerden Crazy Piano's de sfeer op te zwepen in de hal voorafgaand aan de wedstrijd. Het meezingen kwam wat stroef op gang, maar uiteindelijk ging het publiek enthousiast mee doen.

De spanning steeg en iedereen zat er klaar voor.... WC-papier en confetti zorgden ervoor dat scheidsrechter Luttik pas om 20:45 uur het beginsignaal kon laten klinken.
De eerste aanval van PKC strandde, waarna Blauw Wit direct het initiatief naar zich toe trok. Lorainne Visser kon het eerste doelpunt van deze League competitie doen aantekenen. Johannis Schot bracht PKC weer direct langszij met het eerste Papendrechtse doelpunt, nadat hij eerder dit jaar ook het laatste en toen winnende doelpunt deed aantekenen.
Het ging vervolgens gelijk op tot 9-9, met steeds de Amsterdammers in het initiatief.

Daarna kwam PKC voor het eerst op voorsprong 10-9 om binnen enkele minuten door te stoten naar 13-9. Een eerste verschil leek gemaakt. Blauw Wit bleef wel mee scoren en hield het verschil zo beperkt. Bij rust stond er 18-15 op het scorebord.

Twee snelle doelpunten direct na rust gaven de Amsterdammers weer hoop 18-16 en zij deden er "een Schepje" bovenop.
Met de eerste treffers van Lara Boonstoppel en de teruggekeerde Nadhie den Dunnen leek PKC een opmars af te slaan en was het verschil weer drie: 20-17. Via 22-18 werd het 25-20 en 28-22 en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Papendrechtse formatie.
Maar het scoren ging haperen, het overwicht ging naar de Amsterdammers die binnen enkele minuten van 28-22 tot 28-26 terug wisten te komen. Van 29-26 werd het ineens 29-29 met nog maar enkele minuten te spelen. PKC liet de winst langzaam uit handen vallen.
Danny den Dunnen werd voor zijn schotkracht ingebracht en scoorde direct 30-29. Het lukte de Papendrechters nog om een verschil van twee te maken bij 32-30, maar weer kwam Blauw Wit langszij bij 32-32.
Een spannende slotminuut... eindstand 32-32.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.