Drechtstreek geklopt door De Alblas

23 november 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek geklopt door De Alblas

PAPENDRECHT - De inhaalwedstrijd tegen De Alblas leverde zaterdag voor Drechtstreek geen punten op en werd met 3-1 verloren. Op het kunstgras van de groen-roden ging Drechtstreek goed van start. Er werd zeer aanvallend en geconcentreerd gespeeld en de drang naar voren was ruimschoots aanwezig. Al in de 7e minuut wist de mee naar voren gekomen Erwin van der Heiden zich op hoge snelheid te ontdoen van enkele tegenstanders en de bal goed terug te leggen op klaar staande Peter van de Merwe die hem beheerst in schoot. 

De Alblas kon daar in deze fase van de wedstrijd nog niet veel tegen inbrengen maar geleidelijk aan kwam het beter in zijn spel. Toch duurde het tot de 32ste minuut voordat Chris Koremans de gelijkmaker in kon koppen. Hij deed dat op lepe wijze door een bal van Marco van Vuuren met een kalme boog in de verre hoek achter Marvin Otte te deponeren. Het was duidelijk dat De Alblas voelde dat er meer in zat en het begon steeds beter te draaien. Toch bleef tot de rust 1-1 op het bord staan.

Op slag van rust ontstond een vervelende situatie voor linksachter Patrick Kunst die vlakbij de hoekvlag in een duel met Chris Koremans ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie. De fysiotherapeut en de verzorger van Drechtstreek kwamen al snel tot de conclusie dat de blessure van Kunst zo ernstig was dat hij per brancard moest worden afgevoerd. Een Drechtstreek speler rende naar het clubhuis om de brancard te halen en Patrick kon naar de kleedkamer worden gedragen vanwaar hij later per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Mede door dit incident groeide na de thee de ontrust in het spel van Drechtstreek. Men leek in deze toch wel turbulente periode van de club de grip op de wedstrijd te verliezen. De Alblas bleef rustig en speelde geconcentreerd verder. Met de voor Drechtstreek zo bekende routiniers Chris en later ook Remco Koremans en ook met de goed spelende Kevin Dijk en de terug gekeerde Job van Vliet in de gelederen liet het zien dat het heel wat in zijn mars heeft. De 2-1 was dan ook geen verrassing voor de toeschouwers.

Het was Thomas Huizenga die in de 61ste en de 66ste minuut twee keer wist te scoren en de eindstand op 3-1 kon bepalen. Even later leek het er op dat de voor Patrick Kunst ingevallen Ronald Tomassen de stand terug zou brengen op 3-2 maar zijn doelpunt werd van flinke afstand afgekeurd door scheidsrechter Arie van Honk die niet altijd even consequent floot. Zo was na negentig minuten de vreugde groot bij De Alblas na deze verdiende overwinning en moest Drechtstreek na vier gewonnen wedstrijden zonder punten terug naar Papendrecht.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen koploper Brederodes in Vianen. Brederodes werd zaterdag periodekampioen zonder zelf te spelen omdat Wieldrecht won van Heukelum. Aanvang van de wedstrijd in Vianen is 14.30 uur

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.