Excelsior Papendrecht volop in actie van Koningsdag tot Bevrijdingsdag

23 april 2015
Excelsior Papendrecht volop in actie van Koningsdag tot Bevrijdingsdag

PAPENDRECHT - Het is een drukke tijd voor de enige Muziekvereniging die Papendrechts rijk is: Excelsior.
Excelsior is opgericht in 1920 en is een springlevende, actieve vereniging, die in niets doet denken aan een vereniging op leeftijd. Integendeel, Excelsior is bij veel evenementen het bruisende muzikale middelpunt, zoals rond Koningsdag en ook 4 en 5-mei.

Op Koningsdag is het orkest van Excelsior vanaf 09.00 uur te zien en horen tijdens het uitdelen van de balonnen, voorafgaand aan de aubade en ook tijdens de aubade bij de Papendrechtse muziektent.

Op zaterdag 2 mei is Excelsior op uitnodiging van de Oranjevereniging Bernisse te horen tijdens de Bevrijdingstaptoe in Zuidland, tesamen met grote namen als de Rijnmondband Schiedam en Dutch Pipes and Drums uit Tilburg.

Binnen Papendrecht is Excelsior op 4 mei traditiegetrouw weer aanwezig om met een deel van de slagwerkgroep de Stille Tocht te begeleiden en het orkest zorgt bij het monument op de Algemene Begraafplaats voor passende muzikale begeleiding van de kranslegging.

Op 5 mei verzorgt Excelsior op uitnodiging van het Oranjecomité Papendrecht een concert met passende programmering voor de viering van Bevrijdingsdag 2015, bij Grand Café Willaerts om 14.30 uur. Het orkest zal daar een mooi concert verzorgen met medewerking van het kwartet ‘Yes Sister Jazz Sister’ en ‘Dutch Pipes and Drums’ uit Tilburg. Een concert met programma uit vervlogen tijden maar ook hedendaagse muziek zoals Soldaat van Oranje en ‘The Andrew Sisters Medley’. Laat u verrassen door Excelsior Papendrecht o.l.v. Ruud Welle.

Klik hier voor het volledige programma van Koningsdag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.