College blijft inzetten op interactieve communicatie

19 november 2015 door Hennie van der Zouw
College blijft inzetten op interactieve communicatie

PAPENDRECHT -  Reactie van het college van B&W op de monitor Communicatie en Bestuur.  Op 17 november 2015 presenteerde het Onderzoekcentrum Drechtsteden voor de derde keer de Monitor Communicatie en Bestuur, het onderzoek over hoe inwoners over de communicatie en het bestuur van hun gemeente denken. De resultaten voor Papendrecht zijn positief: er is een positieve ontwikkeling in het vertrouwen in de gemeente.
 
De uitkomsten sterken het college van burgemeester en wethouders in het vertrouwen de lijn door te zetten naar een open en communicatieve gemeente, die interactief communiceert met inwoners. De ingezette koers voor communicatie, waarbij inwoners steeds vaker interactief betrokken worden bij besluitvorming en uitvoering van beleid – en dat ook als zodanig zien en herkennen - zal worden voortgezet.
 
Bestuur
Ongeveer de helft van de inwoners wil betrokken worden bij beslissingen van de gemeente, er is een lichte voorkeur om dat te doen via digitale middelen, waaronder social media. Het college zet hier al stevig op in en blijft dit ook doen: zo maakt de gemeente bijvoorbeeld voor opinieonderzoeken regelmatig gebruik van het bewonerspanel, een digitaal panel van 500 Papendrechters die graag meedenken over plannen en ontwikkelingen in hun gemeente. Ook zijn communicatiemiddelen als social media bij de gemeente inmiddels steeds meer gemeengoed aan het worden. Bestuurders sluiten in hun communicatie met inwoners aan op deze middelen. Zichtbaarheid is voor het college van groot belang; zowel fysiek als digitaal. Zo kan het college veel signalen oppakken en zijn bestuurders aanspreekbaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.