Renovatie voorgevel Café de Trap Af

19 november 2015 door Hennie van der Zouw
Renovatie voorgevel Café de Trap Af

PAPENDRECHT - Op 23 november beginnen de werkzaamheden aan de oude schoolmeesterswoning op het Westeind 76-78. Sinds 32 jaar is het pand eigendom van Stichting Oud Bruin Café 'De Trap Af' en onderhouden de vrijwilligers het grote pand. De kozijnen op dijkniveau zijn hoognodig aan vervanging toe, echter financieel was dat nog even een 'dingetje'.

Dankzij de ’subsidie voor beeldbepalende panden langs de Papendrechtse Dijk’ krijgt Cafe de Trap Af een gedeelte van de kosten van de gemeente Papendrecht. Voor het andere deel zijn bedrijven als sponsor gevonden.

De professionals Chris van Jovi-Bouw en Jelle van Jelle ’t Jong Timmerwerken is de uitvoering gegund. Afgelopen weken zijn de kozijnen gemaakt en hebben zijn ze geschilderd in de grote zaal die zich boven het Café op dijkniveau bevindt. Deze ruimte werd eerst door een koor gehuurd, maar binnenkort kan de ruimte weer verhuurd worden, echter niet meer voor commerciële doeleinden.

Café De Trap Af bestaat al 32 jaar en draait momenteel met 23 enthousiaste vrijwilligers. Twee keer per maand is er live muziek en er worden veel thema avonden georganiseerd, zoals halloweekend, pubquiz, oktoberfest, burendag, CRP Rocknights etc. We zijn geopend op vrijdag- en zaterdagavond van 20.00 tot 02.00 uur.

Stichting Oud Bruin Café De Trap Af bedankt de Gemeente Papendrecht voor ‘subsidie beeldbepalende panden’ en Sponsoren voor het mogelijk maken van deze renovatie, namelijk: Elsco Drankenhandel, G v d Graaf Loon en verhuurbedrijf, Veth Propulsion, Osaka Cooking, GMT International, Barend Romijn Electrospeciaalzaak, Jovi-Bouw, Garage Hoogendoorn, Lukassen & Boer, van Wijngaarden Electrotechniek, Jelle ’t Jong Timmerwerken en Bezichtig.nu Webdiensten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.