Café De Trap Af viert feestelijk 30-jarig bestaan

24 september 2013
Café De Trap Af viert feestelijk 30-jarig bestaan

PAPENDRECHT - Het Oud Bruin Café “ De Trap Af” is al jaren een begrip aan het Westeind 76. In oktober viert het café haar 30-jarig bestaan met tal van activiteiten.

Het gebouw van “De Trap Af” is waarschijnlijk al meer dan 100 jaar oud. Het werd jarenlang gebruikt als woning voor de schoolmeester van de naastgelegen d’Oude School.

In 1983, toen het pand al lang niet meer werd gebruikt als woning, werd de Stichting Oud Bruin Café “De Trap Af” opgericht door de eerste groep vrijwilligers.

In eerste instantie richtte men zich op ‘jeugd ‘vanaf 20 jaar, omdat er toen weinig te doen was voor deze groep. Later bezocht juist vooral alternatieve jeugd vanaf 16 jaar het café.

Nog steeds draait  “De Trap Af” onder leiding van het 5 koppig bestuur op enkel vrijwilligers. Het bestuur houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken zoals de onderhoud van het gebouw, schoonmaak, vergunningen, drankinkopen, financiën, promotie, barroosters, verhuur van de bovenruimte, investeringen, bardiensten draaien, etc.

De overige medewerkers draaien 1 of 2 bardiensten per maand en ondersteunen het bestuur voor de overige activiteiten. Dat houdt in: op vrijdag of zaterdag vanaf 20.00 uur aanwezig tot minimaal 1:30 uur, daarna opruimen, de kas tellen en de voorraden in de koelkasten weer aanvullen voor de volgende avond.

De avonden met bands worden druk bezocht. Verder worden regelmatig thema-avonden georganiseerd zoals  jaren80/90 party’s,verjaardagen, metal avonden, etc. Populair zijn ook de dartborden, bordspelletjes, sjoelbak en dobbelspelletjes.

Bestuurslid Jasper ’t Jong legt uit:”Leuk is ook dat we benaderd zijn door Culturele Raad Papendrecht  om een avond met bandjes te organiseren. Voorheen werd dit altijd in Jeugdcentrum Interval gedaan. Dit gaat gebeuren op 25 en 26 oktober met  maar liefst 9 bands onder de noemer CRP Rocknights. We zijn ontzettend blij met dit initiatief!

We hebben eigen mensen zijn opgeleid als beveiliging bij de toegangsdeur. Helaas  is dat ons verplicht doordat een aantal jaar geleden een groepje gasten bij ons binnen is gekomen die herrie geschopt hebben. Dat we altijd een open deur zijn voor iedereen heeft ons toen een hoop negatieve publiciteit opgeleverd. We hebben toen professionele beveiliging gehad wat ons kroegje een hoop geld heeft gekost.  Besloten is toen dat 3 van onze bestuursleden de benodigde papieren zijn gaan halen om een wat strenger deurbeleid te hanteren.

19 oktober wordt  het 30 jarig bestaan gevierd. Vanaf 16.00 uur is er een besloten feestje voor bestuursleden en andere medewerkers van de afgelopen 30 jaar. Vanaf  20 uur zijn we dan weer gewoon open om het feit met iedereen die wil te vieren met live muziek”, aldus Jasper ’t Jong.

Do op stapel staande evenementen zijn:

Zat. 5 okt.     Pub Daddies                       Live Muziek

Zat. 19 okt.  Feestavond 30-jarig bestaan met No Motto  live muziek

Vr.  25 okt.   CRP Rocknights. 

     Cenobites, Stealers, Short Notice, The Fifth Pine    

Zat. 26 okt.  CRP Rocknights.

     Dieselburner, Devils Delight, Speaker Punch, Ditrbags, Rott’n damned

Zat.  2 nov.   Halloweenavond

Vrij.  8 nov.   Jamsessie met Johan van Hengel

Zat. 16 nov.   50’s/60’s Rock ‘n Roll and beats and more party

Vrij. 29 nov.  Pubquiz

Zat. 30 nov.  Bitch‘n Pieces      Live muziek

Zat. 21 dec.  Le Brock            Live muziek

Zat. 25 jan.   Master s of Spam   Live muziek

Voor meer informatie, zie www.cafedetrapaf.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.