Twee burgemeesters lezen voor tijdens Groot Dictee in Papendrecht

04 maart 2013

 

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Rotaryclubs Papendrecht en Kinderdijk verzorgen op vrijdag 15 maart het Groot Dictee van de West-Alblasserwaard. Dit gaat gebeuren in Papendrecht.
 
“We hebben over inschrijvingen niet te klagen, vooral niet bij de teams. Maar voor de individuele deelname zoeken we nog mensen”, vertelt André Vogel, tot drie jaar terug was hij wethouder van Papendrecht, maar nu is hij actief binnen de Rotaryclub Papendrecht.
“Vorig jaar hadden we meer dan honderd deelnemers, en daar hoop ik nu eigenlijk weer op”, vervolgt Vogel. Er zijn leuke prijzen te winnen, zoals een dinerbon voor de categorie teams en een e-reader voor de winnaar van het individuele klassement.
 
Inschrijving kost 250 euro voor een team van drie tot vijf personen en 50 euro bij individuele deelname. De opbrengst van het Groot Dictee van de West-Alblasserwaard gaat naar twee goede doelen in de regio: Stichting Present en een dagje uit voor ouderen.
 
André Vogel: “Elk jaar stellen we goede doelen vast waar we de opbrengsten van onze acties aan willen doneren. Het liefst moeten dat doelen zijn in onze regio. En we zouden het fijn vinden om voor die goede doelen soms zelf de handen uit de mouwen te kunnen steken.”
 
Stichting Present is zo’n goed doel. Ze zijn werkzaam in de West-Alblasserwaard en vormen de schakel tussen een hulpvraag en een antwoord voor vrijwilligerswerk. Ze werken samen met officiële instanties zoals bijvoorbeeld de woningbouwvereniging.
“Wanneer zij een bewoner hebben die zijn woning bevuilt, kloppen ze bij stichting Present aan. Die gaat helpen bij het opruimen en zorgt voor begeleiding daarna”, legt Vogel uit. Leden van de Rotary hebben hierbij onlangs hand- en spandiensten verricht.
 
Het dagje uit voor ouderen wordt dit jaar een boottocht. “Er zijn genoeg ouderen die gebrekkig zijn en zelf een uitje niet kunnen bekosten. Hen hebben we op het oog. Via bijvoorbeeld huisartsen proberen we deze groep in kaart te brengen en uit te nodigen om mee te gaan.” Ook de Brede Welzijns Instelling Papendrecht (voorheen bekend als Stichting Welzijn Ouderen in Papendrecht) en Stichting Welzijn Alblasserdam werken hieraan mee en speelt een bemiddelende rol.
 
“Een uitstapje haalt hen even uit de sleur van alle dag en de ervaring leert dat de ouderen het fantastisch vinden als zij kunnen genieten van elkaar en van een andere omgeving.”
 
André Vogel hoopt dat de beide Rotaryclubs met deze actie zo’n 7500 euro beschikbaar kunnen stellen aan deze twee goede doelen.
De Rotaryclub Papendrecht, onder andere bekend van de Santarun tijdens de afgelopen Kerstvakantie, heeft voor het Groot Papendrechts Dictee samenwerking gezocht met Rotaryclub Kinderdijk. “Dit hebben we gedaan omdat stichting Present werkzaam is in het gebied van beide Rotaryclubs. En voor ons is het leuk om contact te hebben met een andere Rotaryclub en ervaringen uit te wisselen.
 
Voor aanmelding en meer informatie kunnen belangstellenden surfen naar de speciale website www.rotarydictee.nl die online gegaan is over het dictee. Het Groot Dictee van de West-Alblasserwaard wordt gehouden op vrijdag 15 maart en begint om 19.00 uur. In de aula van De Lage Waard aan de Vijzellaan in Papendrecht worden in ontspannen sfeer de zinnen afwisselend voorgelezen door burgemeester Bert Blase van Alblasserdam en burgemeester Kees de Bruin van Papendrecht. Zij tonen hiermee hun betrokkenheid en leveren zelf een bijdrage aan de avond.
 
En voor degenen die overwegen om mee te doen en hun kansen willen inschatten, is het misschien aardig om te weten dat de winnaar van vorig jaar, Rein Leentfaar, op 15 maart verhinderd is.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.