Roy Hoornweg 2e Nederlander in de Zevenheuvelenloop

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Roy Hoornweg 2e Nederlander in de Zevenheuvelenloop

PAPENDRECHT - De Zevenheuvelenloop in Nijmegen, een grote internationale wegwedstrijd over 15 kilometer met 25.000 deelnemers, stond het afgelopen weekend op de planning voor drie TSP/CEP atleten van Atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht. De weersverwachting beloofde al dat het een echte herfstklassieker (windkracht 7) zou worden, en dat werd het ook...

Roy Hoornweg kon na de start al snel aansluiting vinden bij de kopgroep. Omdat het tempo van de kopgroep erg wisselde besloot Roy na een versnelling zijn eigen tempo te gaan lopen. De andere Nederlanders Khalid Choukoud en Abdi Nageeye bleven in de kopgroep, die al snel uiteen viel. Na 5 km sloot weer bij Choukoud aan waarna tussen beiden een spannende strijd ontstond. Op 1,5 km voor de finish pakte Roy de leiding, om die niet meer uit handen te geven. Hiermee werd Roy tweede Nederlander. In het veld van louter Afrikaanse wereldtoppers werd hij hiermee schitterend 10e overall in een tijd van 44 minuten en 49 seconden.

Bart van Nunen kwam terug van een blessure en moest onder de 45:56 lopen om vormbehoud te tonen voor het EK cross. Op zich had Bart er vertrouwen in dat dit zou lukken, maar de harde wind gooide roet in het eten. Vele malen wist Bart het tempo van de groep waarmee hij liep op te voeren maar het was niet genoeg. Gezien zijn moeizame voorbereiding was Bart na afloop toch zeer tevreden, vooral op de manier waarop hij zich nu alweer staande weet te houden in zo'n sterk deelnemersveld. Bart kwam als vijfde Nederlander over de streep in 46:13.

Lars Gerritsen kwam na een snelle eerste kilometer alleen te lopen en daar veranderde weinig aan in het verloop van de wedstrijd. Met doorkomsten op 5 km in 16:33 en op 10 kilometer in 33:03 wist Lars de eerste 10 km heel constant te lopen, maar door het grote gedeelte dat hij alleen moest afleggen waren de laatste kilometers erg zwaar. Lars finishte uiteindelijk in 49:55. Hij zal komend weekend evenals Roy van start gaan in de hoog aangeschreven Tilburgse Warandeloop. Bart loopt vanwege de blessureperiode die hij achter de rug heeft, een week later pas weer in het Belgische Roeselare.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.