Marathontraining bij Passaat: keuze uit reguliere methode of Sportrusten

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Marathontraining bij Passaat: keuze uit reguliere methode of Sportrusten

PAPENDRECHT - Bij Atletiekvereniging Passaat in Papendrecht kun je deze winter trainen voor de Rotterdam-marathon op 10 april 2016. Je kunt dit jaar kiezen uit twee trainingsmethoden: het reguliere schema met wekelijkse uitbouw van het aantal kilometers of het nieuwe concept: Sportrusten.

Ook voor niet-leden
Ieder jaar biedt AV Passaat voor zowel leden als niet-leden de mogelijkheid om te trainen voor de marathon van Rotterdam. Het traject staat onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers. Het programma omvat 14 weken met vier tot vijf trainingen per week.

Sportrusten
Wil jij een hele marathon lopen? Maar zie je op tegen die steeds langere duurlopen tot 30 kilometer en zelfs meer? Of heb je geen tijd om zoveel kilometers te maken? Dan biedt AV Passaat een uniek alternatief! Een schema waarbij je voor de marathon maximaal 14 kilometer per keer traint. Dat kan met het programma “Sportrusten”. Sportrusten is een programma van 100 dagen. Je combineert slim hardlopen met rustig ademen. Slim hardlopen doe je door minder kilometers te maken, maar efficiënter te trainen. Rustig ademen doe je met behulp van ademhalingsoefeningen.

Trainen volgens de reguliere methode
Train je liever met een regulier schema, waarbij je uitbouwt tot lange duurlopen van 30-35 kilometer? Ook dit is mogelijk bij AV Passaat. Hierbij train je niet hard, veel en maximaal. Ons motto is juist: "train optimaal”. Van onze ervaren trainers krijg je een gedegen begeleiding. Tijdens de trainingen besteden wij aandacht aan looptechniek, coördinatie en aan eten en drinken bij duurlopen en marathon. Daarnaast is bij de lange duurlopen en rond de marathon de mentale ondersteuning van de groep en de trainer een groot pluspunt.

Informatiebijeenkomst
Nieuwsgierig? Kom dan naar de voorlichting op 27 november 2015 bij AV Passaat aan de Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht. De aanvang is om 19.30 uur.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.