Gemeente en RTV Papendrecht ondertekenen nieuwe huurovereenkomst

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeente en RTV Papendrecht ondertekenen nieuwe huurovereenkomst

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht en RTV Papendrecht hebben samen een nieuwe start gemaakt. Vrijdag 6 november ondertekenden wethouder Joke Reuwer namens het college en voorzitter Hans Hulswit van RTV Papendrecht een nieuwe huurovereenkomst voor het pand aan de Schoorweg 6a in Papendrecht. RTV Papendrecht gebruikt het pand als radio- en televisiestudio.

Hiermee bekrachtigden de partijen dat zij vol vertrouwen uitkijken naar de toekomst. In het verleden verkeerde RTV Papendrecht in de veronderstelling dat de omroep recht had op meer subsidie dan zij kreeg. RTV Papendrecht gaf aan dat zij daardoor niet kon voldoen aan de huur van het pand. In mei
2015 is door de kantonrechter de huurovereenkomst ontbonden en is de gemeente betreffende de vordering in het gelijk gesteld.

Met het nieuwe bestuur van RTV Papendrecht zijn strikte en heldere afspraken gemaakt over terugbetaling van de vordering en het aflossen van de achterstand. Daarnaast is er een nieuwe huurovereenkomst opgesteld. De gemeente Papendrecht en RTV Papendrecht zien de toekomst vol
vertrouwen tegemoet.

Wethouder Joke Reuwer (Cultuur): 'Het is een lang traject geweest, dat niet altijd even gemakkelijk was, maar waarbij wij wel voortdurend constructief in gesprek zijn gebleven met RTV Papendrecht. Als college hechten wij veel waarde aan een lokale omroep voor Papendrecht en hebben wij veel
waardering voor het bestuur en de vrijwilligers die belangeloos hun uiterste best voor de omroep doen. Wij hechten ook aan het naleven van afspraken. Dat ging in het verleden niet altijd goed, maar we kijken nu vooruit. We hebben nieuwe, heldere afspraken met elkaar gemaakt. De ondertekening van de nieuwe huurovereenkomst voelt als het aangaan van een nieuwe relatie met RTV Papendrecht.'

Voorzitter Hans Hulswit van RTV Papendrecht: 'In de afgelopen jaren zijn er wat onduidelijkheden geweest. Deze leidden tot financiële problemen, die bijna de ondergang van RTV Papendrecht betekenden. Een nieuw bestuur heeft de gesprekken met de gemeente weer opgepakt en hoewel er
forse problemen lagen, hebben deze gesprekken toch vrij snel tot een goed resultaat geleid. Wij zijn ervan overtuigd dat Papendrecht een goede lokale omroep verdient en RTV Papendrecht stelt alles in het werk om dit te realiseren. Dat kan alleen met een grote groep vrijwilligers, die allen hart voor de
zaak hebben. Een goede relatie met de gemeente is hierbij onmisbaar.'

Fotograaf: Richard van Hoek.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.