Rob Vente signeert zijn boek ‘Horror in de Kuip’

31 oktober 2015
Rob Vente signeert zijn boek ‘Horror in de Kuip’

PAPENDRECHT - De Papendrechtse auteur Rob Vente is een snelschrijver. In drieënhalf jaar tijd schreef hij zeven thrillers. Bij Bruna Papendrecht werd zaterdagmiddag 31 oktober onder grote belangstelling zijn nieuwste boek gepresenteerd: ‘Horror in de Kuip’.

Ook ‘covergirl’, de eveneens Papendrechtse Jeanine Wijnants, was er bij. Feyenoord neemt in de boeken van Rob Vente altijd een grote plaats in. “Nogal wiedes”, zegt Vente. “Mijn vader Leen maakte in maart 1937 de eerste goal in de gloednieuwe Kuip en mocht in het roodwit twee landskampioenschappen vieren.

Zelf heb ik als sportjournalist de club altijd op de voet gevolgd en vanaf de perstribune grandioze successen zoals het winnen van de Europa Cup en de wereldbeker toegejuicht. En als je eenmaal met het Feyenoord-virus bent besmet, raak je dat niet meer kwijt.

Moord
In ‘Horror in de Kuip’ wordt een sterspeler van Feyenoord vlak voor een belangrijke wedstrijd tegen PSV verdacht van moord op een jonge vrouw. Hij dreigt in de gevangenis te belanden. Rechercheur Fred Groen, die in alle boeken van Vente de hoofdrol speelt, weet de held van het legioen uit de cel te houden, maar staat voor een raadsel wie de dame dan wél heeft omgebracht.

Als kort daarna de beste vriendin van de vermoorde vrouw wordt vermist, heeft hij er een probleem bij. De thriller, die naast spanning ook veel humor brengt, kent tenslotte een sensationele ontknoping.

Foto: Mark van Deelen | Black Tie fotografie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.