Platanen hebben door schimmel last van vroege herfst

03 juni 2005

PAPENDRECHT - Momenteel vallen van veel platanen in het land de bladeren af, waardoor het af en toe wel herfst lijkt. In Papendrecht is dat het geval langs onder meer Kennedylaan, Jac. Perkstraat en Vincent van Goghlaan. De bomen zijn herkenbaar aan afschilferend schors en zijn getroffen door een schimmel (Gnomonia errabunda) die de ‘bladvlekkenziekte’ veroorzaakt. De schimmel nestelt zich in het blad en de twijgen van de plataan en zorgt ervoor dat jonge bladeren verschrompelen en afvallen. Hoewel dit alarmerend oogt, valt de daadwerkelijke schade aan de bomen mee en weten de platanen zich over het algemeen te herstellen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.