VV Drechtstreek verliest met 1-3 van ASWH

26 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
VV Drechtstreek verliest met 1-3 van ASWH

PAPENDRECHT - In de tweede ronde voor de KNVB beker Amateurs won hoofdklasser ASWH met 1-3 van Drechtstreek. Doelpuntenmakers voor ASWH waren Robbert Olijfveld ('23), Victor de Blok ('59) en Jesper van den Bosch ('82). Voor Drechtstreek scoorde Ralph van der Giessen in de 31e minuut  en bepaalde ruststand op 1-1.

In deze wedstrijd wist Drechtstreek zich prima te weren en zette een prima prestatie neer. Het eerste doelpunt kwam op naam van Robbert Olijfveld en het viel in de 23ste minuut. Drechtstreek liet zich niet van de wijs brengen door die achterstand en hield goed stand. Nadat Martijn de Jong de bal slim terugspeelde op de van eigen helft komende Ralph van der Giessen en daarmee buitenspel omzeilde, wist Van der Giessen met een fraaie solo alleen op de jonge doelman Marvin Nootenboom af te gaan en die beheerst te omspelen. Met dit doelpunt werd de 1-1 aangetekend en die stand werd ook de ruststand.

Ook in de tweede helft bleef Drechtstreek goed voetballen, maar een kwartier na rust was het namens ASWH toch Victor Blok die zijn vrije trap eerst in de muur schoot en daarna van de rebound gebruik maakte en de 1-2 keihard binnen schoot, onhoudbaar voor doelman Marvin Otte. Kort voor het eind van de wedstrijd was het Jesper van de Bosch die er op aangeven van Michael van Dommelen de eindstand op 1-3 bepaalde.

Ondanks het verlies kon Drechtreek met opgeheven hoofd het veld verlaten. Uiteraard was het niveauverschil tussen een 3e klasser en een hoofdklasser zichtbaar maar men had goed partij gegeven en bij vlagen prima voetbal laten zien.
Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Arkel. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.